EUROPSKI KUP U PARASKIJANJU Damir Mizdrak ostvario sjajan rezultat, drugi je u veleslalomu za slijepe i slabovidne skijaše

Staza je bila odlično pripremljena od strane organizatora, još uvijek hladne i zimske temperature su također išle u korist pripremi, tako da su paraskijašice i paraskijaši imali odlične uvjete

Damir Mizdrak

 

Na skijalištu Malbun u Lihtenštajnu  od 10. do  12. ožujka održavaju se finalna natjecanja Europskog kupa u alpskom paraskijanju. 

Jučer se vozio veleslalom, a u konkurenciji slijepih i slabovidnih Damir Mizdrak s asistenticom Marijom Coch  osvojio je drugo mjesto. Slavio je Francuz Hyacinthe Deleplace.

Damir je imao dvije dobre vožnje, od kojih mu je drugi lauf bio brži. U prvom laufu je na sredini staze izgubio ritam te je na taj način izgubio dragocjeno vrijeme. U drugoj vožnji, koju je postavio njegov trener Luka Dobrinić, Damir je odskijao puno čvršće i brže te tako ostvario odličan rezultat.

Staza je bila odlično pripremljena od strane organizatora, još uvijek hladne i zimske temperature su također išle u korist pripremi, tako da su paraskijašice i paraskijaši imali odlične uvjete.

Danas se vozi slalom za Nacionalno prvenstvo Lihtenštajna, što je uvod u zadnji slalom Europskog kupa u petak.  Prijavljeno je 45 paraskijašica i paraskijaša  iz 13 zemalja. Ovo je poslijednje natjecanje Europskog kupa za ovu sezonu koja je na kraju bila odlična s obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom pandemijom.

Darko Matić/HPO