Kako pribaviti podatke o zaposlenju osobe koja me prevarila i oštetila za poveći iznos novca?

PITANJE: M.G. (54) Osoba sam sa stopostotnim invaliditetom iz Zagrebačke županije. Nemam internet i jedva spajam kraj s krajem.

Zanima me kako da pribavim podatke o zaposlenju osobe koja me prijevarom oštetila za poveći iznos novca, a o čemu postoji sudska presuda od strane Općinskog suda, donesena prije gotovo četiri godine, prema kojoj je ista proglašena krivom. Prema mojem saznanju nije do sada radila. Slučaj je aktualan oko pet godina. Navedeni podatak je potreban za obnovu postupka u FINA-i na šest mjeseci, koja je i zatražila pribavljanje istog.

Žena s invaliditetom

 

ODGOVOR Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje:

U svrhu dostave tražene informacije treba podnijeti HZMO-u zahtjev prema članku 18. Ovršnog zakona:

https://www.mirovinsko.hr/hr/obavijest-pravnim-i-fizickim-osobama-koje-zavodu-podnose-zahtjev-za-davanje-podataka-o-duzniku-prema-clanku-18-stavku-1-ovrsnog-zakona/1336.

Zahtjev se podnosi s tiskanicom koju možete preuzeti s poveznicom na link:

https://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/tiskanice/Tiskanica_1_14.pdf

Uz tiskanicu se prilaže potvrda o uplati naknade i dokumentacija koja je navedena u tiskanici zahtjeva.

Zahtjev i dokumentaciju možete predati na šalteru HZMO ili dostaviti redovnom poštom na adresu Područne službe HZMO, 10000 Zagreb, Tvrtkova 5.

Čitateljica je zamolila redakciju da pošalje zahtjev s prilozima, što je i učinjeno elektronskim putem, međutim na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje navedeno nije prihvaćeno, već se inzistira da se sve osobno donese na urudžbeni uz prethodnu uplatu naknade od 20 kuna ili pošalje poštom preporučeno. Unatoč tome što osoba koja podnosi zahtjev ima teški invaliditet i nema mogućnosti doći u Zagreb.

 

In Portal

 

Povezane vijesti