Kako preboljeti prekid veze i krenuti dalje?

PITANJE: A .Š  (27) Nedavno sam se razišla s dugogodišnjim partnerom i užasno boli, poput fizičke boli, kao da ne znam živjeti bez njega i ništa nema smisla. Trebam neku motivaciju, savjet kako vratiti  svoj život u normalu?

Osobe s invaliditetom. ljubav

 

ODGOVOR: Prekid nijedne ljubavne veze nije jednostavan, a posebno kada su partneri u njoj proveli puno godina, bilo da se radilo o braku ili ne. To jest period u kojem nam se čini da je život stao, što posebno dolazi do izražaja kada mi nismo bili ti koji su prekinuli odnos.

Jedna mlada psihologinja ponudila je korake prema preboljenju koje je testirala na sebi pa možda oni mogu pomoći i vama. Psihologinja je prihvatila svaki poziv na druženje. Njegovala je svoje tijelo sa zdravom hranom i vježbanjem, povezala se sa starim prijateljima, promijenila je frizuru, blokirala je bivšeg na društvenim mrežama, instalirala je Tinder i dejtala neobavezno, usredotočila se na posao i karijeru.

Imajte na umu da smo svi prekidali veze i preživjeli. Raskid veze može od vas stvoriti jaču, čvršću i odlučniju ženu samo je pitanje da li to stvarno želite. Uloga ega i samopouzdanja je vrlo važna u trenutcima raskida veze, i baš zbog toga  poradite na sebi.  Zavolite svoje ja, istaknite  svoje vrline, zavolite  svoje mane , jer ako dovoljno volite sebe voljet će vas i drugi. Vrlo je jednostavno – najbitnije je kakvu sliku šaljete drugima o sebi i zbog toga samo hrabro.

U procesu oporavka vrlo je bitno  zaboraviti bilo kakve kontakte s bivšim, a izbjegavajte i stvari koje vas podsjećaju na bivšu vezu i na bivšeg partnera. Sve stvari koje su bile zajedničke, ili koje vas podsjećaju na bivšu vezu, spremite u posebnu kutiju, koju je najbolje da bacite. Izbrišite sve zajedničke slike, mailove, poruke, itd. Vjerujte, to nisu uspomene, to su bolne rane koje vam ne trebaju u životu i kojih ako se ne riješite će vam samo smetati na vašem putu prema sreći.

Nikako ne idealizirajte bivšeg partnera, ne pitajte se što bi bilo da je bilo jer da je moglo biti ne bi prekinuli.  Sad vas boli, ali još puno više boli provesti  život s pogrešnom osobom. Ne vrijedite manje jer ste solo, iz svega nešto naučite za neki novi odnos i nasmiješite se životu jer se baš sve događa s razlogom i sigurno vas čeka netko bolji.  Kraj je uvijek novi početak.

In Portal