Muškarac sam s invaliditetom koji bi želio pronaći srodnu dušu

PITANJE: U redakciju nam se javio muškarac s invaliditetom D. C. (40), koji bi želio naći srodnu dušu. Usamljenost mu je postala preteška i zanima ga kako pronaći pravu djevojku?

 

ODGOVOR: Nažalost, ne možemo vam mi pronaći  djevojku, ali ćemo vam dati nekoliko smjernica koje vam mogu pomoći. Ako želite sresti nekoga tko će vam biti kompatibilan i tko će s vama dijeliti stvari koje i vi volite ili ne volite, razmislite o posjetu mjestima gdje se okupljaju ljudi istih interesa kakvi su i vaši.

Mjesta na kojima neočekivano možete pronaći ljubav jesu pošta, tramvaj ili drugo sredstvo javnog prijevoza, zračna luka, noćni vagon u vlaku, crkva, mjesne zabave, park ili u lokalni dućan, a danas i razne aplikacije za upoznavanje.

Na putu do prave ljubavi naučite razumijevati svoje shvaćanje ljubavi. O ljubavi učimo od roditelja, te oni u najvećoj mjeri imaju utjecaja na to kako ćemo prepoznavati voli li nas netko i kako ćemo pokazivati svoju ljubav. Odnos s roditeljima i djetinjstvo ključne su stvari za kreiranje ljubavnih odnosa kod odraslih osoba.

Jedna od najčešćih zamki u koje slobodne osobe upadaju je forsiranje veza koje ne funkcioniraju. To je preneseno iz odnosa s roditeljima. Iako, odnos s njima rijetko funkcionira odlično i dalje se zadržavate u njihovoj blizini. To je sasvim za očekivati, ali treba postaviti jasnu razliku, jer obitelj ste dobili i trebate se truditi očuvati je, dok partnera sami birate. Obitelj je jedna, a potencijalnih partnera je mnogo.

Da biste upoznali onu pravu ciljajte na emotivnu stranu potencijalne partnerice, a ne seksualnu, naučite prepoznavati potencijal za vezu, vi najprije postanite osoba kakvu želite pokraj sebe. Zapitajte se koji su vaši kriteriji i jesu li oni objektivni. Zanemarite sve sitnice koje nemaju nikakav utjecaj na kvalitetu moguće veze, primjerice stil odijevanja moguće djevojke i način šminkanja. Preuzmite kontrolu nad svojim životom i potrudite se uživati u životu. Otkrijte koje vas male stvari vesele, pronađite hobi, družite se i veselite.

Kada budete uživali u svakom danu, bez pritiska zbog toga što nemate djevojku, zračit ćete potpuno drugačijom energijom i biti mamac za žene. Bez obzira na vaše nedostatke, ukoliko ste sretna osoba koja zrači samopouzdanjem, to će biti sasvim dovoljno da osvojite, i zadržite, pravu djevojku.

 

 

In Portal