Dođi, probaj, pobijedi: Skijanje za osobe s invaliditetom na Sljemenu

Nazivom utrke želi se uputiti poruka svim osobama s invaliditetom da dođu, da se upoznaju s mogućnošću koja im se nudi za aktivno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje sportom, da probaju, da pobijede svoje granice, strah i predrasude

Skijaški klub za osobe s invaliditetom Sljeme organizira skijašku utrku osoba s invaliditetom "Dođi, probaj, pobijedi“, koja će se održati u petak 21. veljače na Sljemenu – noćni veleslalom pod reflektorima.
Nazivom utrke žele uputiti poruku svim osobama s invaliditetom da dođu, da se upoznaju se s mogućnošću koja im se nudi za aktivno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje sportom (skijanjem), da probaju, da pobijede svoje granice, strah i predrasude… da žive život punim plućima.

Logom utrke žele poručiti da pritom očekuju dobar provod i puno zabave.
Nakon što su prošle godine uspješno organizirali Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom uz utrku poznatih osoba iz javnog života, koja je bila iznimno dobro popraćena, od strane svih relevantnih medija te mnogih portala, ove su godine odlučili organizirati utrku, kojoj će cilj, prvenstveno, biti dobar provod i naravno promocija skijanja osoba s invaliditetom.
Stoga i ove godine organiziraju, u sklopu događanja, utrku poznatih osoba iz javnog života koje su svojim dugogodišnjim radom, odricanjem i nadasve upornošću uspjele postići rezultate u svom području djelovanja i imaju upravo one karakterne osobine koje krase i naše sportaše s invaliditetom.
Prošle godine su u utrci poznatih osoba iz javnog života nastupili Irina Čulinović, Nevena Rendeli, Filip Juričić, Rene Bitorajac, Dubravko Šimenc i Robert Knjaz, a podršku su nam došli pružiti Ana Stunić, Zoran Vakula i Mario Petreković. Kao predvozači su nastupili Natko Zrnčić – Dim, Nika Fleiss i Luka Fuček.
Na ovogodišnjoj utrci će sudjelovati i naši paraolimpijci Dino Sokolović i Damir Mizdrak, kojima će to, ujedno, biti i posljednja provjera forme prije nastupa na paraolimpijskim igrama u Sočiju.
Okvirni raspored događanja:                                  

Petak, 21.02.2014.
17.00.-17.30.              Podjela startnih brojeva u restoranu „Vidikovac“
                                    (kod RTV tornja, na vrhu Sljemena)
17.30 – 18:00             Pregled staze
18:00 –19:00              Natjecanje u veleslalomu, 1. vožnja
19:00 – 20.00.            Natjecanje u veleslalomu, 2. vožnja
20:00 – 20.30.            Dodjela nagrada  u restoranu „Vidikovac“
20.30. -                       Druženje

Marko Damjanović