Dino Sokolović 'za dlaku' propustio povijesnu priliku da Hrvatskoj donese prvo zlato sa Zimskih paraolimpijskih igara

Nije bio miljenik sreće, može se ukratko konstatirati. Naš najbolji skijaš s invaliditetom u prvoj je utrci slaloma za drugoplasiranim Japancem Suzukijem imao prednosr od nejverojatnih 1.61 sekunde, no u drugoj je vožnji neobjašnjivo kiksao i izletio sa staze

Nakon što je poslije prve vožnje bio prvoplasirani skijaš u konkurenciji sjedećih skijaša s prednošću od čak 1.61 sekunde ispred drugoplasiranog Japanca Takeshija Suzukija, Dino Sokolović ipak nije uspio završiti utrku. Nažalost, izletio je sa staze odmah na početku svoje druge vožnje slaloma na  Zimskim paraolimpijskim igrama koje se održavaju u Sočiju.

Naš ponajbolji skijaš s invaliditetom tako je propustio povijesnu priliku da Hrvatskoj osvoji prvo zlato na zimskim paraolimpijskim igrama. Želje i htijenja - o talentu da ne govorimo - možda je bilo i previše, a sreće ni za lijeka.

Zlatna medalja pripala je Japancu Takeshiju Suzukiju, Srebro je osvojio Austrijanac Philipp Bonadimann a bronca je otišla njegovom sunarodnjaku Romanu Rablu. Bila je to velika prilika za Dinu Sokolovića da dođe do postolja na svojim drugim zimskim paraolimpijskim igrama na kojima je nastupao. Posljednji nastup na ovimIgrama imat će 15. ožujka u veleslalomu. Osim Dine Sokolovića, nastupio je i naš drugi paraolimpijac, mladi Damir Mizdrak, koji se natjecao u konkurenciji za slijepe i slabovidne skijaše. Mizdrak je zauzeo 11. mjesto u ukupnom poretku od dvadeset skijaša koliko je sudjelovalo u slalomu. Pobijedio je Ruski skijaš Valerij Redkozubov, Španjolcu Yonu Santacani Maiztgui ide srebro a bronca je pripala Chrisu Williamsonu iz Kanade.  Damir je bio jako dobar uzevši u obzir kako je debitant na zimskoj paraolimpijadi. Mizdrak će također uz Dina Sokolovića nastupiti 15. ožujka u disciplini veleslaloma.

M. Damjanović