Sreća ga nije mazila: Dino Sokolović u veleslalomu zauzeo tek blijedo 12. mjesto

"Ostaje mi samo žal što su organizatori dozvolili da najbolji skijaši u mojoj kategoriji nastupaju sa startnim brojevima 80 i većim. To svakako nije sportski, ali se s time trebam ubuduće nositi. Ostaje mi do kraja sezone još nekoliko utrka, a potom trebam srediti svoje dojmove i vidjeti kako dalje", izjavio je Dino Sokolović, naš ponajbolji skijaš s invaliditetom

Pretposljednjeg dana natjecanja na  Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju hrvatski paraolimpijci Dino Sokolović i Damir Mizdrak nastupili su u veleslalomu.
U svom četvrtom nastupu na stazi Roza Hutor u Sočiju Sokolović je u kategoriji sjedećih skijaša na cilj stigao 12. sa zaostatkom od 10.30 sekundi za najbržim Švicarcem Christophom Kunzom. Nakon izlijetanja u slalomu u kojemu je propustio veliku priliku za odličjem, Sokoloviću je to najbolji plasman na Igrama.
"Bilo je teško vratiti se nakon ispadanja u slalomu i gubitka medalje, tako da sam s rezultatom današnjeg veleslaloma više nego zadovoljan. Ostaje mi samo žal što su organizatori dozvolili da najbolji skijaši u mojoj kategoriji nastupaju sa startnim brojevima 80 i većim. To svakako nije sportski, ali se s time trebam ubuduće nositi. Ostaje mi do kraja sezone još nekoliko utrka, a potom trebam srediti svoje dojmove i vidjeti kako dalje", izjavio je Sokolović.
Nakon 11. mjesta u slalomu, što je ujedno bio najbolji hrvatski plasman u povijesti Zimskih paraolimpijskih igara, Damir Mizdrak je u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša sa svojim vodičem Lukom Debeljakom na cilj stigao 14. zaostavši 1:12.58 minuta za prvoplasiranim Kanađaninom Macom Marcouxom.
Nakon utrke Mizdrak je izjavio da je zadovoljan svojim nastupima u Sočiju i da će u narednim godinama uložiti mnogo truda i napora kako bi u svojoj konkurenciji došao do samog svjetskog vrha zajedno sa svojim trenerom Debeljakom.

M. Damjanović