Natječaj: Traže se suradnici na istraživanju za izbore u Europski parlament

Poseban fokus istraživanja Centra za mirovne studije i GONG-a bit će oni segmenti kampanje koji se tiču govora mržnje, diskriminatornog govora i svih drugih oblika isključujućih i/ili nacionalističkih diskursa od strane kandidata/kinja za Europski parlament i lidera/ica njihovih stranaka

Centar za mirovne studije i GONG traže studente/ice završnih godina društvenih fakulteta za rad na istraživanju kampanje uoči izbora zastupnika u Europski parlament, koje će se provoditi u travnju i svibnju. Istraživanje je fokusirano na analizu sadržaja poruka koje ključni politički akteri (kandidati za Europski parlament i lideri stranaka) te drugi relevantni akteri poput civilnog društva, vjerskih zajednica i medija odašilju javnosti tijekom službene izborne kampanje koja će trajati od početka travnja do kraja svibnja 2014. godine. Poseban fokus istraživanja bit će na one segmente kampanje koji se tiču govora mržnje, diskriminatornog govora i svih drugih oblika isključujućih i/ili nacionalističkih diskursa od strane kandidata/kinja za Europski parlament i lidera/ica njihovih stranaka.

Pozivaju se svi zainteresirane da se prijave najkasnije do srijede, 26. ožujka na mail sara.lalic@cms.hr. Za sve dodatne informacije, slobodno ih kontaktirajte na istu adresu.

In-Portal

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL