Milan Bandić: Zašto podržavam Višnju Fortunu na izborima za Europski parlament

"Šesnaest sati rada dnevno za umirovljenike i osobe s invaliditetom u Gradu Zagrebu. Rezultat toga je socijalno najosjetljiviji i najodgovorniji grad, ne samo u Hrvatskoj nego u ovom djelu Europe. Dovoljan razlog da 25. svibnja svi umirovljenici i sve osobe s invaliditetom izađu na izbore", kaže gradonačelnik Zagreba

Na Zagrebačkom Velesajmu, u Gastro globusu, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) organizirala je, pred više od 1200 svojih članova i visokih uzvanika, predstavljanje njihove kandidatkinje Višnje Fortune na skorašnjim izborima za Europski parlament.

Cilj motivacijskog skupa bio je upoznati građane Zagreba i članove HSU o kandidaturi pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Tom prigodom potporu su joj u kandidaturi došli pružiti njezini bliski suradnici s kojima vodi brigu o socijalnoj zaštiti i osobama s invaliditetom grada Zagreba,  skrb koja je obilježila cijeli njezin radni vijek.

Bandić: Birati, a ne glasati

Nakon otvorenja, koje je proteklo u šaljivom tonu zahvaljujući poznatom hrvatskom glumcu Žarku Potočnjaku, uslijedila je podrška predstavnika umirovljenika i osoba s invaliditetom koji su svjedočili o stručnosti i vještinama koje posjeduje pročelnica Višnja Fortuna. Poseban gost na motivacijskom skupu bio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je s govornice poslao poruku kako je iznimno bitno na predstojećim izborima za Europski parlament podržati njegovu pročelnicu, jer ona najbolje zna prepoznati potrebe najosjetljivijih skupina društva. Posljednjih petnaest godina, naglasio je gradonačelnik, Višnja Fortuna uspješno obavlja dužnost pročelnice za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Gradonačelnik Bandić također je naglasio kako predstojeći izbori  prvi put pružaju priliku da biramo a ne da glasamo, što nije bio slučaj otkako se organiziraju demokratski izbori u Hrvatskoj. Poslije govora pripremio je malo iznenađenje za kandidatkinju, pozvao ju je na pozornicu zajedno s njenim suprugom te sinom i kćeri. Uručio joj je cvijeće te se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i zaželio joj da postane europarlamentarka.

Hrelja: Glas za prava umirovljenika

S prigodnim riječima okupljenima se obratio i predsjednik HSU-a, Silvano Hrelja. U uvodu je istakao što je sve HSU napravio za umirovljenike u Hrvatskoj te kako oni sad imaju priliku izabrati osobu koja će brinuti o njihovim pravima u Europskom parlamentu. 

"Da nije bilo HSU umirovljenici u Hrvatskoj ne bi dobili 40 milijardi kuna dodatnih prava u posljednjih deset godina. Stoga pozivam članove HSU-a da na predstojećim europskih izborima na zajedničkoj listi Kukuriku koalicije zaokruže Višnju Fortunu koja predstavlja cijelu Hrvatsku stranku umirovljenika i tako učvrste politički položaj umirovljenika i zaštite svoje mirovine od bilo kakvih nasrtaja", poručio je Hrelja.Višnja Fortuna s novinarom In-Portala Markom Damjanovićem

Poslije predsjednika Hrelje za govornicu je došla i kandidatkinja za Europski parlament Višnja Fortuna koja je predstavila svoj program za predstojeće izbore. Ukratko, program se temelji na borbi protiv siromaštva i obespravljenosti, zapošljavanju socijalno najugroženijih skupina društva, a poseban naglasak je stavljen na najranjiviju skupinu društva, a to su osobe s invaliditetom.

Fortuna: Glasajte za sreću

“Sedam je sretan broj, a ja sam Fortuna - glasajte za svoju sreću, glasajte za Fortunu!", zaključila je svoj nastup kandidatkinja za EU parlament. 

Nakon službenog dijela, kandidatkinja Višnja Fortuna se s okupljenima nastavila družiti uz domjenak, a tom prigodom porazgovarala je i s našim novinarom.

"Jako sam sretna, da ne kažem oduševljena, što je dvorana bila puna, više od 1200 umirovljenika iosoba s invaliditetom! Došli su dakle svi dragi prijatelji dati mi potporu, a među njima i gradonačelnik Bandić da me podsjeti na sve ono što smo zajedno radili i činili. Danas je Zagreb najsocijaliziraniji grad u Hrvatskoj“, ponosna je Višnja Fortuna.

Upitali smo gradonačelnika Milana Bandića zašto je došao pružiti podršku svojoj pročelnici,

"Petnaest godina rada, šesnaest sati dnevno za umirovljenike i osobe s invaliditetom u gradu Zagrebu. Rezultat toga je socijalno najosjetljiviji i najodgovorniji grad, ne samo u Hrvatskoj nego u ovom djelu Europe. Dovoljan razlog da se 25. svibnja svi umirovljenici i sve osobe s invaliditetom, a to je oko 300.000 građana, izađu na izbore i prvi put biraju. Na listi broj 20. Hrvatska stranka umirovljenika, broj sedam Višnja Fortuna", kategoričan je prvi čovjek Zagreba.

Hrvatska i Europa uistinu zaslužuju malo Fortune (Sreće).

Marko Damjanović

Foto: Facebook profil Milan Bandić