Anka Slonjšak: Uloga tehničke struke u ostvarivanju pristupačnosti za osobe s invaliditetom

Pristupačnost fizičkog okruženja osnovni je preduvjet ostvarivanja svih drugih prava osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom različitih oštećenja imaju različite potrebe kad se radi o elementima osiguravanja pristupačnog okruženja

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak sudjelovat će 14. svibnja na stručnom skupu "Važnost i uloga tehničke struke u osiguravanju i ostvarivanju pristupačnosti - prava osoba s invaliditetom" u Muzeju antičkog stakla u Zadru s početkom u 10 sati.

Pristupačnost fizičkog okruženja osnovni je preduvjet ostvarivanja svih drugih prava osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom različitih oštećenja imaju različite potrebe kad se radi o elementima osiguravanja pristupačnog okruženja.

Kako bi se motiviralo što veći broj stručnjaka da se svojim sudjelovanjem na skupu informiraju o novim saznanjima i iskustvima samih osoba s invaliditetom kao i primjeni stručnih znanja kojima raspolažu o ovim važnim pitanjima, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP), Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske SOIH) i udrugama osoba s invaliditetom organizira navedeni skup.

Nakon pozdravnog govora sudionicima će se obratiti Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom izlaganjem na temu "Osiguranje pristupačnosti – osnovni preduvjet uključivanju osoba s invaliditetom u život“.

Marica Mirić, dipl.ing.prometa, koordinatorica programa i projekata Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske predstavit će "Pristupačnost u Europskoj uniji", a mr. Mandica Sanković, dipl.ing.arh., Grad Vinkovci izlagati će na temu „Uloga tehničke struke za poboljšanje kvaliteteživota osoba s invaliditetom“. Skup će završiti osvrtom: Pristupačnost u praksi: procjena pristupačnosti prostora Muzeja antičkog stakla u Zadru i raspravom u 14 sati.

In-Portal

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Povezane vijesti