Podrška žrtvama kaznenih djela i prekršaja

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osigurava emocionalnu podršku žrtvama kaznenih djela i prekršaja

 

Informacije o pravima i načinu ostvarivanja prava, praktične informacije, upućuje na druge relevantne institucije i/ili organizacije civilnog društva. Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja ne osigurava besplatnu pravnu pomoć i psihološko savjetovanje.

Sve informacije pozivatelji mogu dobiti na besplatan broj telefona 116 006. Broj je dostupan svakim radnim danom od 8 sati do 20 sati. Tim Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja osigurati će vam odgovor na vaš upit u najkraćem mogućem roku.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima djelluje na adresi Ljudevita Gaja 12, 32 000 Vukovar, telefon 032 639 333; faks 032 639 334.

Centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je od srpnja 2013. godine do srpnja 2014. godine ukupno primio 2421 poziva građana. Kad je riječ o kaznenim djelima građani su se najčešće žalili da su bili žrtve krađa, prijevara, nanošenja teških ozljeda, prijetnji, neisplate plaća i zlostavljanja na poslu te na povredu uzdržavanja i zloporabu prava djeteta. Kad je riječ o prekršajima, građani koji su se obratili Centru žalili su se najviše na obiteljsko nasilje, narušene međususjedske odnose, prometne prekršaje. Prosječan profil pozivatelja je žena u dobi od 36 do 50 godina, najčešće žrtva krađe ili obiteljskog nasilja.

 

In Portal