Edukacija u ATC-u za kvalitetan i dostojanstven život starijih osoba

 

Do 2025. više od 20 posto Europljana/ki bit će starije od 65 godina. Za 30 godina u Europskoj uniji živjet će više od 150 milijuna starijih građana/ki. Gdje ćete vi živjeti? U kakvoj ćete formi biti? Hoćete li i dalje biti zdravi i neovisni, ili ćete trebati pomoć?
The European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing je pilot projekt koji za cilj ima do 2020. produžiti prosječni zdravi životni vijek Europljana/ki za 2 godine, poboljšanjem zdravstva i kvalitete života s fokusom na starije građane/ke i osiguranjem učinkovitog i dugoročno održivog sustava zdravstvene i socijalne skrbi. Centar za pomoć u kući Međimurske županije i Klubovi za starije osobe koje je ATC osnovao u Prelogu, Nedelišću i Murskom Središću već mjesecima predano rade za kvalitetan i dostojanstven život starijih osoba. Više informacija potražite na www.pomocukuci-mz.eu 

Autonomni centar - ACT udruga je građana koja informiranjem, savjetovanjem, izobrazbom drugim oblicima podrške radi na razvoju društvenog kapitala zajednice i civilnog društva. ACT-ova vizija je društvo s jednakim pristupom resursima, znanju i informacijama gdje je svaki pojedinac važan i odgovoran te proaktivno djeluje za dobrobit društva i prirode.

In-Portal