Taxi Cammeo diskriminira slijepe osobe!

Petra Deša i i njezin Harry opet nisu mogli ući u vozilo Taxi Cammea, uz obrazloženje vozača da njihova firma poštuje Pravilnikom reguliranu praksu da ne prevoze pse, pa ni pse vodiče. Postavlja se pitanje opravdanosti izdavanja licence onima koji ne poštuju zakone RH

Učestalo kršenje temeljnih ljudskih prava u području pristupačnosti korisnika pasa vodiča slijepih, konkretno 23. travnja 2013. Petre Deša i njezinog psa vodiča Harryja od strane taksi prijevoznika Cammeo, naveo je predsjednicu Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Miru Katalenić  da razmišlja o pokretanju sudskog postupka. Njezin revolt, ali i svih slijepih osoba koje koriste pse vodiče u Zagrebu a susrele su se sa sličnim problemom, još je veći nakon niza bezuspješnih pokušaja kontaktiranja Uprave Taxi Cammea. Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet u okviru Zakonom definiranih javnih ovlasti provodi zaštitu prava korisnika pasa vodiča slijepih, sukladno Zakonu o kretanju slijepih osoba uz pomoć psa vodiča (NN 131/98). Nakon današnjeg ponovljenog postupka odbijanja vožnje Petre Deša i Harryja, uz obrazloženje vozača da njihova firma ima svojim Pravilnikom regulirano da ne prevoze pse, pa ni pse vodiče Postavlja se pitanje opravdanosti izdavanjalicence onima koji ne poštuju zakone RH.
Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet i Petra Deša očekuju ispriku te kvalitetnije usluge u budućnosti za sve potencijalne korisnike.

In-Portal