Alex Minsky: Muškarac s invaliditetom koji je postao svjetska modna ikona

Nakon što mu je amputirana noga Alex je postao žrtvom depresije i alkoholizma. Danas je inspiracija za brojne osobe s invaliditetom kojima poručuje da mogu postići znatno više nego su mogli i zamisliti

 

Alex Minsky umirovljeni je američki marinac koji je jedva izbjegao smrt u Afganistanu nakon eksplozije bombe u lipnju 2009. godine kada je imao samo 20 godina.

Od bombe koja je eksplodirala na putu, Minsky je isti dan morao amputirati nogu, a također je pretrpio teške traumatske ozljede mozga te su liječnici bili gotovo sigurni da neće preživjeti. Rekli su da, ako i uspije preživjeti, njegov život nikada više neće biti isti.

Minsky je proveo 47 dana u komi i 17 se mjeseci oporavljao u bolnici od ranjavanja. Njegova teška ozljeda slomila ga je u emocionalnom i fizičkom pogledu, što ga je dovelo do depresije i alkoholizma. To mračno razdoblje zamalo ga je ubilo.

"Izgubio sam posao, nogu i svrhu mog života. Tada je još moj brat preminuo i tako je sve krenulo nizbrdo", kaže Alex.
Trenutak koji je preokrenuo njegov život dogodio se tokom jednog običnog treninga u teretani kada mu je prišao fotograf Tom Cullis te ga upitao je li ikada uzeo u obzir da se bavi modelingom. Minsky je pomislio kako je čovjek izvan sebe i da ne zna što priča, ali kako je fotograf bio uporan, on je na kraju popustio i okrenuo potpuno novu stranicu u svome životu. Tako je u modelingu pronašao svoj dugo traženi spas.

Modeliranje je Alexa daje snagu da ustraje u potrazi za pozitivnim stvarima u životu. Kaže da nitko drugi ne bi trebao kontrolirati kako se osjećamo i da početne izazove trebamo prevladati kroz postavljanje malih, ostvarivih ciljeva, i to svaki dan i svaki tjedan.

"Shvatio sam da, ako se ja sam ne krećem prema naprijed - onda ću zaostajati, a ja nikada nisam želio ići nazad do mjesta gdje sam nekad bio", rekao je.

Alex Minsky je 25-godišnji bivši američki marinac koji je postao svjetski poznati model za donje rublje, usprkos činjenici da je njegova desna noga amputirana.

"Nikada nisam mislio da ću postati model. Čak i prije nesreće to nikada nije bio jedan od mojih ciljeva", priznaje Alex.

Usprkos tome, stekao je više od 350.000 sljedbenika na društvenim mrežama te postao velika inspiracija za sve osobe koje žive s invaliditetom.

Što je najvažnije, Minsky je redefinirao ustaljene standarde ljepote i savršenstva te napominje kako želi pomoći osobama s invaliditetom dajući im do znanja da i one mogu postići puno više nego što su ikada mislili.

"Morate nastaviti živjeti i suočavati se sa izazovima svakog dana" poručio je Alex.

Izvor: Mogu sve


 

 

Povezane vijesti