Ivana Bilić: Prva hrvatska medalja na Svjetskom prvenstvu u karateu za osobe s invaliditetom

"Naravno da sam sretna što sam u svom prvom nastupu došla do bronce i što će se moj uspjeh uvijek spominjati, jer je važno biti prvi osvajač medalje za svoju domovinu", kaže Ivana


 

U Bremenu je 5. studenog počelo 22. Svjetsko prvenstvo u karateu u sklopu kojeg se održava i 1. Svjetsko prvenstvo za osobe s invaliditetom u karateu. U Bremenu se natjecalo 47 sportaša s invaliditetom iz 21 zemlje. Hrvatska predstavnica i članica Karate kluba Hvidra iz Osijeka, Ivana Bilić u petak je osvojila brončanu medalju na natjecanju.

"Naravno da sam sretna što sam u svom prvom nastupu došla do bronce i što će se moj uspjeh uvijek spominjati, jer je važno biti prvi osvajač medalje za svoju domovinu. Ovaj rezultat daje mi novi poticaj da nastavim baviti se ovim predivnim sportom“, izjavila je neposredno po osvajanju prve medalje Ivana Bilić.

Osim nje, na 1. Svjetskom prvenstvu nastupio je i Ivica Vuković, također član Karate kluba Hvidra, koji je u kategoriji paraplegičara također zabilježio sjajan uspjeh osvojivši četvrto mjesto.

M. Damjanović