Ne tražim ljepoticu nego ljubav

PITANJE: I.H. (29) Osjećam se usamljeno i ne znam kako da nađem jednostavnu djevojku za stalnu vezu. Osoba sam s invaliditetom, ali funkcioniram samostalno, radim i mislim da sam sasvim prosječan što se tiče izgleda

Ne očekujem ništa specijalno, samo razumijevanje, prihvaćanje, uzvraćanje osjećaja. Imao sam nekoliko kratkih veza, uvijek sam ja ostavljen. Ali zar je izgled presudan faktor? Ja ne tražim ljepoticu, samo ljubav. Kako se traži ljubav?

ODGOVOR: Kao prvo, nemojte je tražiti. Možda mislite da nema logike, ali razmislite o svojim očekivanjima, kriterijima, budite realni, razmislite što možete pružiti i postavite granice. Izlazite, komunicirajte i najvažnije - smijte se, budite vedri. Nemojte razmišljati kako se dokazati, analizirati, budite strpljivi. Nakon što uspostavite kontakt, slušajte, ne prekidajte je dok govori, gledajte je u oči, ako trenutno priča o nečemu što vas ne interesira, nakon nekog vremena pokušajte pokrenuti temu za koju mislite da oboje možete ravnopravno sudjelovati. Izbjegavajte "teške“ teme, neka prvi susreti budu opušteni i ne brinite ako ona ima bolje komunikacijske vještine. Budite duhoviti, ali s ukusom i mjerom. Gdje da tražite? Zaboravite na Internet iako može biti uspješno, ali direktan pristup je uvijek bolji izbor. Pogledajte bolje oko sebe, postoji li neka ženska osoba u vašem širem okruženju koja vam je privukla pažnju. Prijateljice vaših prijatelja, tako možete i lakše uspostaviti prvi kontakt. Budite iskreni, ako joj se ne sviđate takav jednostavno to poštujte i krenite dalje. Ako ona prva priđe vama, nemojte se zavaravati da ste "posebni“, ona je samo poduzetna. Zapamtite,  zaboravite da tražite vezu, bolje je da mislite kako želite ugodno društvo, možete ostvariti i lijepo prijateljstvo, a nova prijateljica vas možda dovede do vaše ljubavi.

In-Portal