Svijet kroz moj objektiv: Alma Mujanović

In-Portal pokrenuo je jedinstven projekt na ovim prostorima: želimo na jednom mjestu prikazati uratke fotografa s invaliditetom, svejedno je li riječ o profesionalcima ili amaterima, te već sljedeće godine organizirati skupnu izložbu njihovih fotografija. Izložba će najprije biti upriličena on line, na stranicama In-Portala u rubrici 'Svijet kroz moj objektiv', a nakon toga i u jednoj od zagrebačkih galerija.
Foto-natječaj namijenjen je svim fotografima s invaliditetom, ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i u svijetu. Sve što trebate je poslati svoje najbolje fotografije na mail adrese mladen.kristic@in-portal.hr ili mladen.kristic@gmail.com, zajedno s biografskim podacima i pričom o tome kada ste i zašto uzeli foto-aparat u ruke.

U ovom nastavku predstavljamo Almu Mujanović, djevojku iz Sarajeva s oštećenjem sluha, čije uratke možete vidjeti u foto-galeriji.

 

Svijet kroz moj objektiv: Alma Mujanović

Rođena sam jesenjeg dvadeset i sedmog listopada ne tako davne, 1994. godine u Crnoj Gori. Mogu zamisliti sreću mojih roditelja kada sam se rodila, ali i strah, zebnju, brigu, pitanja bez odgovora - kada su otkrili da ne čujem.

Alma_Mujanovic (16) Alma_Mujanovic (15) Alma_Mujanovic (14) Alma_Mujanovic (13) Alma_Mujanovic (12) Alma_Mujanovic (11) Alma_Mujanovic (10) Alma_Mujanovic (9) Alma_Mujanovic (8) Alma_Mujanovic (7) Alma_Mujanovic (6) Alma_Mujanovic (5) Alma_Mujanovic (4) Alma_Mujanovic (3) Alma_Mujanovic (2) Alma_Mujanovic (1)

Međutim, gluhoća me nije spriječila da postanem ono što danas jesam. Trudom radom i ulaganjem u sebe i u svoje vještine, uživam u brojnim aktivnostima i raznim hobijima, među kojima je najdraža, svakako, fotografija u kojoj iskazujem svoj duh.

Osnovnu i srednju školu završila sam u Sarajevu, gdje sam i ostala i trenutno sam student prve godine.

Kroz svoj život razna iskustva su mi pomogla da bolje shvatim smisao svijeta, društva, stanja, ljepote i još mnogo toga. Sve to volim zabilježiti fotografijom.

Život u tišini sasvim je drugi svijet, a taj osjećaj najbolje mogu iskazati fotografijama. Naime, sve ono što vidimo, sve ono što ostavlja duboki dojam u nama, govori više od tisuću riječi.

I fotografija je jedan dio mene, dio u kojem sam pronašla samu sebe...

In Portal