Galerija Sunce: Izložba 'U ljubav vjerujem' slikara iz strasti okupljenih u udrugu Moslavački štrk

"Slikanje je naša strast, kojom smo opijeni i začarani.... i zato, mi i ne pokušavamo stvarati savršene slike jer istinska čarolija nesavršene ljepote života, očima je nevidljiva, a mnogima i neshvatljiva", tumače umjetnici iz 'Moslavačkog štrka'

 

Galerija 'Sunce' ustanove URIHO poziva vas na božićnu izložbu 'U ljubav vjerujem', slikara okupljenih u udrugu 'Moslavački štrk'. Svečano otvorenje izložbe, u četvrtak u 18 sati, Av. Marina Držića 1, zvucima gitare oplemenit će Goran Žigić

Evo kako slikari sebe portretiraju:

Popovačka udruga likovnih stvaralaca 'Moslavački štrk' udruga je slikarskih zaljubljenika, namirisana terpentinom i lanenim uljem, okićena kistom i šarenom paletom boja, opčinjena ljepotom prirode, dječjim osmijehom i igrom svjetla i sjene.

Slikanje je za nas poniranje u snove duše, nanosimo boje treptajima srca. Slikanje je radost, strepnja, znatiželja, bol i snaga koju svaki umjetnik oslikava svojstvenim načinom i kistom rastjeruje tamu nečijeg srca.

Slikanje je sretni uzdah i nježni pogled na tek rođenu sliku. Slikanje je osmjeh u potpisu umjetnika. Slikanje je nadasve ljubav koju osjećamo i nesebično dijelimo sa svima.

Slikanje je naša strast, kojom smo opijeni i začarani.... i zato, mi i ne pokušavamo stvarati savršene slike jer istinska čarolija nesavršene ljepote života, očima je nevidljiva, a mnogima i neshvatljiva.

In Portal