Svijet kroz moj objektiv: Nataša Đurić

In-Portal pokrenuo je jedinstven projekt na ovim prostorima: želimo na jednom mjestu prikazati uratke fotografa s invaliditetom, svejedno je li riječ o profesionalcima ili amaterima, te već sljedeće godine organizirati skupnu izložbu njihovih fotografija. Izložba će najprije biti upriličena on line, na stranicama In-Portala u rubrici 'Svijet kroz moj objektiv', a nakon toga i u jednoj od zagrebačkih galerija.
Foto-natječaj namijenjen je svim fotografima s invaliditetom, ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i u svijetu. Sve što trebate je poslati svoje najbolje fotografije na mail adrese mladen.kristic@in-portal.hr ili mladen.kristic@gmail.com, zajedno s biografskim podacima i pričom o tome kada ste i zašto uzeli foto-aparat u ruke.

U ovom nastavku predstavljamo Natašu Đurić, umjetnicu s oštećenjem sluha iz Višigrada čije uratke možete vidjeti u foto-galeriji.


 

Svijet kroz moj objektiv: Nataša Đurić

Zovem se Nataša Đurić, a rođena sam 19. listopada 1989. godine u Višegradu, gdje i živim.  Imam oštećenje sluha otkako znam za sebe, ali me to ne sprječava da živim punim plućima.

trebinje sunny autumn singing a song seascape reflection overview overview 2 Nataša foto natječaj mcdonald's mad max lady's smile city center

Završila sam Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, na odsjeku Grafički dizajn. Ove godine sam na master studijama na istoj Akademiji. 

Dobitnik sam nagrade za najboljeg studenta na odsjeku Grafički dizajn 2013. godine, nagradu Milorad Ćorović za najuspješnijeg studenta u godini 2014. Također, osvojila sam i drugo mjesto na natječaju fotografije Eko puta iz Bijeljine, na temu "Promijenimo navike - smanjimo zagađenje životne sredine". 

Tada sam dobila svoj prvi digitalni aparat, to je bila moja prekretnica u svijetu fotografije. Poslije par mjeseci sam nabavila profesionalni aparat i ne prođe dan a da ne snimim neku fotografiju, ona je postala dio moje svakodnevice.

In Portal