Sit down komičar: Žestokim humorom protiv nepristupačnosti i predrasuda prema OSI populaciji

Jasmin Džemiđić zvijezda je stand up komedije – u kolicima. Njegova turneja s kolegama komičarima završit će se prodajnom izložbom fotografija Arneja Misirlića i Željka Budimira, a prikupljena sredstva bit će usmjerena izgradnji pristupa osobama s invaliditetom Kamernom teatru 55


 

Sit down komičar, Jasmin Džemiđić 23. prosinca stiže u Kamerni Teatar 55, Merhemica trg 13, Sarajevo, gdje će zajedno s idejnim tvorcem turneje i režiserom Emirom Kapetanovićem, te komičarima Navidom Bulbulijom i Filipom Andronikom održati besplatne radionice stand up komedije, a nakon toga predstaviti show Sit Down komičar. Na sceni s Jasminom nastupit će stand up komičari amateri iz cijele BiH koji su sudjelovali na radionicama u sklopu projekta Sit Down komičar.

Projekt Sit Down komičar gostovao je u Bihaću, Livnu, Mostaru, Trebinju, Bijeljini, Brčkom, Tuzli, Banjaluci i Prijedoru, a završava u Sarajevu. U režiji Emira Kapetanovića, komičar Jasmin Džemidžić na potpuno novi način, kroz humor, progovara o poteškoćama osoba s invaliditetom. Usto se bori protiv predrasuda i razbija stereotipe o osobama s invaliditetom. Putovanjem kroz gradove, susrećući se s mnogim nepristupačnim kulturnim objektima, upravo za kraj turneje odabran je Kamerni teatar 55 u Sarajevu, kao jedna od kulturnih institucija koja je u potpunosti nepristupačna osoba sa invaliditetom.

"Ne volim i izbjegavam ustanove koje su nepristupačne i da Emir nije inzistirao da dođem u Kamerni teatar 55, vjerojatno nikada ne bih ni došao na predstavu. Obilazeći gradove u BiH u sklopu ove turneje, na većinu scena ne bih mogao izaći da nisam imao pomoć. Vjerujem da će mnogi ljudi koji su također korisnici kolica odbiti poziv i zbog nepristupačnosti neće doći na show, ali upravo to je i problem, jer ukoliko budemo odbijali pomoć i zaobilazili institucije koje su nam nepristupačne, nitko neće pokrenuti aktivnosti da se i te ustanove učine pristupačnim.”, izjavio je Jasmin Džemidžić.

Turneja će se završiti prodajnom izložbom fotografija Arneja Misirlića i Željka Budimira koje su nastale tijekom turneje Sit down komičara. Prikupljena sredstva bit će usmjerena za izgradnju adekvatnog pristupa osobama s invaliditetom Kamernom teatru 55.
Prijaviti se možete na rezervacije@magacinkabare.com

Ulaz je besplatan.

In-Portal

Foto: Željko Budimir Keko

 

Povezane vijesti