Taxi Cammeo ukida zabranu vožnje za pse vodiče

"Želim izraziti iskreno žaljenje zbog neugodnosti koje je doživjela Petra Deša. Iskreno se nadam kako će sve građanke i građani koji se kreću uz pomoć pasa vodiča, prepoznati nastojanja Cammeo Grupe da se prilagode njihovim potrebama", piše In-Portalu direktor tvrtke Vladimir Minovski

Utješno je vidjeti da mediji još uvijek imaju moć ispravljati društvene nepravde! U ovom slučaju riječ je o odluci uprave Taxi Cammea da poništi sramotnu odluku iz pravilnika koja u njihovim vozilima zabranjuje vožnju pasa vodiča, o čemu je In-Portal izvijestio javnost i podigao popriličnu buku. Tek da podsjetimo,  23. travnja Petra Deša i njezin pas vodič Harry opetavano nisu mogli ući u taksi, što je vozač pravdao odlukom čelnika Cammeo Grupe da se u njihovim vozilima ni pod koju cijenu ne smiju prevoziti četvrenonožna bića. Makar to bili i psi vodiči za slijepe i slabovidne osobe! Ovaj je postupak Cammeova vozača naveo Miru Katalenić, predsjednicu Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, da zaprijeti pokretanjem sudskog postupka.

No, valja priznati: uprava Taxi Cammea promptno je reagirala na naš tekst i revidirala svoju odluku o prijevozu pasa vodiča u njihovim vozilima. Štoviše, direktor tvrtke Vladimir Minovski u dopisu In-Portalu iskreno se ispričava zbog svih neugodnosti koje su prouzročili Petri Deši i svim slijepim i slabovidnim osobama. Evo, dakle, što poiše u dopisu direktora Minovskog:

"Neugodna siituacija proteklog tjedna dogodila se Petri Deši, slijepoj djevojci koja je u nekoliko navrata pokušala naručiti naše vozilo, a koju su dispečeri tvrtke odbili uz obrazloženje kako prema Pravilniku tvrtke nisu u mogućnosti u automobilima prevoziti pse.
Potaknuti brojnim upitima i zahtjevima mnogobrojnih udruga koje su se usprotivile ovakvoj odluci tvrtke te uviđajući kako se njome naši slijepi i slabovidni građani koji se kreću uz pomoć pasa vodiča također diskriminirani, Cammeo Grupa donijela je odluku kako će postojeći Pravilnik biti revidiran. Sukladno tome, u daljnjem će se poslovanju tvrtke pri obavljanju djelatnosti taksi prijevoz omogućiti prijevoz pasa vodiča u vozilima Taxi Cammea i to u svim gradovima u kojima tvrtka posluje – Zagrebu, Rijeci i Osijeku. O ovoj odluci već su obavještene sve službe unutar Cammeo grupe kojima je zadaća biti na usluzi putnicima, odnosno dispečeri, vozači i voditelji smjena, a ova odluka stupa na snagu odmah po njenom donošenju.
Ovom prilikom želim u ime Cammeo Grupe izraziti iskreno žaljenje zbog nastale situacije i neugodnosti koju je spomenuta odredba Pravilnika prouzročila Petri Deši. Iskreno se nadam kako će gospođa Deša, kao i sve druge građanke i građani koji se kreću uz pomoć pasa vodiča, prepoznati nastojanja Cammeo Grupe da se prilagode potrebama svojih klijenata te da neće izgubiti povjerenje koje su nam do sada ukazivali, dok ćemo mi činiti sve što je u našoj moći da im omogućimo što dostupniji i ugodniji prijevoz", napisao je direktor tvrtke Vladimir Minovski u dopisu In-Portalu.

In-Portal

Foto: Igor Kralj/PIXSELL