Ljubav preko interneta: Laži i obmane muškarca u kojeg sam se zaljubila a ništa o njemu nisam znala

PITANJE: M. O. (28) Ni ne znam kako da počnem. Imam 28 godina i nisam išla u redovnu školu zbog invaliditeta.

 

Završila sam Centar Dubrava i nakon toga vratila su živjeti u roditeljsku kuću. Živim sama, roditelji su umrli i povremeno mi pomaže bratova žena. U studenom sam preko interneta upoznala jednog dečka. Nemam ljubavnog iskustva i ubrzo sam se zaljubila. Izgleda da je on veliki lažljivac i prevarant, iako sam ja to kasno shvatila. Vidjeli smo se nekoliko puta, veza je postala intimna i nakon toga on mi je SMS-om javio da prekida vezu, odlazi u inozemstvo i kaže da će me uvijek voljeti. Što sam preživjela to vam ne mogu opisati. Došao je ponovno se oprostimo prije nego što ode, no još uvijek nije otišao.

Ja sam se još više vezala za njega iako sam osjećala da on ne razmišlja kao ja. Ako ja nisam slala poruke, on se nikad nije prvi javio. Znam i svjesna sam da bih trebala prekinuti s njim sve kontakte, ali volim ga. Voljela bih barem da mi ostane prijatelj, ali opet pitanje je da li je meni potreban takav prijatelj? Kako sam probala što više saznati o njemu, došla sam do informacije da nisam jedina s kojom održava takvu vezu. Nemam društvo i ne mogu sama izlaziti, pa sam mislila da će upoznavanje preko interneta biti pozitivno. Došla sam do saznanja da je sve to laž i prijevara, ali kako sebe uvjeriti? Svjesna sam da je ovo sve ludo, svaki dan ponavljam sebe da treba prekinuti s njim, ali uvijek popustim. Kako izaći iz ovog kruga? Hvala na pomoći.

ODGOVOR: Očito su vaše pretpostavke bile točne. Osoba koju ste opisali je tipičan muškarac koji koristi internet kako bi mijenjao djevojke. Možda i traži onu pravu, pritom ne vodeći računa ukoliko neku u tom svom traganju i povrijedi, kao što je vas u ovom slučaju. Iako, mnogima je to postao prirodan vid upoznavanja i stvaranja novih veza. Da li su njegove riječi da odlazi u inozemstvo zaista istinite, u to ne smijete povjerovati dok se stvarno ne uvjerite. Možda je to samo jedan od načina na koji on raskida sa svakom djevojkom i kreće u potragu za novom.

Internet upoznavanja su ponekad uspješna, ali često mogu donijeti mnoštvo problema. Osnovna mana im je neiskrenost osoba koje zloupotrebljavaju internet lažno se predstavljajući, iskrivljujući činjenice ili igrajući uloge kako bi se "grubo" našalile na račun drugih. Mnogi lažu o svom poslu, godinama, bračnom statusu zabavljajući se na račun onih koji im vjeruju.

Vi ste osobu koju ste upoznali preko interneta i osobno vidjeli i upoznali, ali ipak, ukoliko on sa svim djevojkama tako radi, takva osoba vam ne treba čak ni za prijatelja, a posebno ne za nešto više. I kakva je to veza kada ste Vi inicijator poruka i nema obostranog interesa koji je dio razvoja veze. Nemojte vjerovati internetu, već izađite, družite se, upoznajte stvarne ljude, a ne virtualne. Prihvatite da je sve ovo pogrešno i izađite iz kruga koji vas čini nesretnom. Sigurno postoji osoba u stvarnosti koja će vas poštovati u svakom smislu te riječi.

In Portal 

 

Povezane vijesti