Dođi, probaj, pobijedi: Tradicionalna prezentacija skijanja za osobe s invaliditetom na Sljemenu

Nazivom utrke želi se uputiti poruka svim osobama s invaliditetom da se upoznaju s mogućnošću koja im se nudi za aktivno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje sportom

 

Skijaški klub za osobe s invaliditetom Sljeme i ove godine organizira po drugi put skijašku utrku osoba s invaliditetom 'Dođi, probaj, pobijedi', koja će se održati u petak 13. veljače na Sljemenu – noćni veleslalom pod reflektorima.
Nazivom utrke žele uputiti poruku svim osobama s invaliditetom da dođu, da se upoznaju s mogućnošću koja im se nudi za aktivno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje sportom (skijanjem), da probaju, da pobijede svoje granice, strah i predrasude… da žive život punim plućima.

Logom utrke žele poručiti da pritom očekuju dobar provod i puno zabave.
Nakon što su prošle godine uspješno organizirali Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom uz utrku poznatih osoba iz javnog života, koja je bila iznimno dobro popraćena, od strane svih relevantnih medija te mnogih portala, ove su godine odlučili organizirati utrku, kojoj će cilj prvenstveno, biti dobar provod i naravno promocija skijanja osoba s invaliditetom.
Stoga i ove godine organiziraju, u sklopu događanja, utrku poznatih osoba iz javnog života koje su svojim dugogodišnjim radom, odricanjem i nadasve upornošću uspjele postići rezultate u svom području djelovanja i imaju upravo one karakterne osobine koje krase i naše sportaše s invaliditetom.
Dosada su njihovu inicijativu podržali i u utrci nastupili voditeljice Irina Čulinović i Nevena Rendeli, glumci Filip Juričić, Rene Bitorajac i Luka Vidović, vaterpolist Dubravko Šimenc, voditelji Robert Knjaz i Bruno Šimleša, pjevači Jura Novoselić i Mira Šimić a podršku im je došao pružiti prognostičar Zoran Vakula. Voditelji programa su bili neponovljivi Mario Petreković i Ana Stunić. Kao predvozači su nastupili Natko Zrnčić – Dim, Nika Fleiss i Luka Fuček.

Na ovogodišnjoj utrci će sudjelovati i hrvatski paraolimpijci Dino Sokolović i Damir Mizdrak.

Marko Damjanović

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

 

Povezane vijesti