Mama dječaka s autizmom: Moj sin ulazi u pubertet i nemam vremena baviti se nekom visokom znanošću

Blogerka Scary Mommy ističe da rado dijeli savjete drugima, pomaže onim obiteljima koje imaju člana s autizmom, ali vjeruje da bi roditelji, ipak, trebali više vremena provoditi uz piće, razgovarajući o svojim omiljenim televizijskim serijama

 

"Moram nešto priznati - ne zanima me što je uzrok autizma. Ni najmanje. Nije mi potrebno nekoga okrivljavati. Nije mi potreban zaključak. Možda mi je potrebno da odspavam, ali mi ne treba sav taj autistični džez", piše blogerka web stranice Scary Mommy.

"Okrenula sam novu stranicu."

Kako objašnjava, njezin način razmišljanja, jednostavno, predstavlja preživljavanje.

"Imam mnogo toga uraditi i zato ću ostaviti znanost znanstvenicima. Nijedan od tih istraživača nikada ne svrati ovdje i ne počne prati rublje ili posuđe. Zato ću ih pustiti da rade svoj posao, a ja ću koristiti Google da tražim recepte", iskrena je blogerka, majka djeteta s autizmom.

Ona ističe da rado dijeli savjete drugima, pomaže onim obiteljima koje imaju člana s autizmom, ali vjeruje da bi roditelji, ipak, trebali radije provoditi vrijeme uz piće, razgovarajući o svojim omiljenim televizijskim serijama.

"Ponekad moramo isključiti dijelove svojih mozgova pod nazivom 'Samo autizam svo vrijeme', jer, pobogu, mom mozgu je potreban odmor", piše ova mama.

Njezinu desetogodišnjem sinu je potrebna cjelodnevna pažnja da bi ona svoje dragocjeno vrijeme gubila na razmišljanje o tome zbog čega on ima autizam i istraživala znanstvene radove. Kako otkriva, njezin sin već ulazi u pubertet. "On brzo raste i imam previše toga o čemu trebam brinuti", smatra blogerka Scary Mommy.

Dodaje da ne savjetuje drugim roditeljima mališana da razmišljaju kao i ona - samo objašnjava svoj stav.

"Samo razmislite o ideji da ponekad preusmjerite svoju energiju na nešto drugo osim na ovu stvar. Možda biste mi bili zahvalni na tome."

Izvor: disabilityinfo.me

 

Povezane vijesti