Udruga slijepih Istarske županije: Dobro je činiti dobro

Humanitarnom inicijativom opremio bi se građevinski objekt koji će se koristiti za obuku kretanja bijelim štapom novo osljepljenih osoba, omogućavanje osobama s invaliditetom boravak u prirodi i kretanje na svježem zraku te održavanje edukativnih skupova i orijentacije na otvorenom prostoru  

Udruga slijepih Istarske županije poziva kupce Konzumove poslovnice u Vodnjanu da svojim glasovima pomogne Udruzi kako bi ostvarila potreban broj bodova, a radi osvajanja glavnog iznosa od 5.000,00 kn. Od ukupno tri predložene organizacije civilnog društva, jedna će po izboru građana biti nagrađena za svoj doprinos našoj zajednici.

Spomenut je iznos Udruzi slijepih Istarske županije potreban kako bi završila opremanje „Kuće svjetla“ na Edukacijsko rehabilitacjskom centru slijeph Istre – Regionalnom cetnru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići. Za realizaciju projekta Udruzi se može pomoći i pozivom na broj 060 988 988 čija cijena iznosi 6,25 ukjučujući PDV (cijena se odnosi i na fiksne i na mobilne mreže). Broj je dobiven putem tvrtek IT1.

Po završetku izgradnje, građevinski objekt koristit će se za obuku kretanja bijelim štapom novo osljepljenih osoba, omogućavanje osobama s invaliditetom boravak u prirodi i kretanje na svježem zraku, održavanje edukativnih skupova te orijentacije na otvorenom prostoru.   

Udruga slijepih Istarske županije u tu svrhu zahvaljuje se građanima u ime svih osoba s invaliditetom s područja Istarske županije. 

 

Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije

Zlatko Kuftić