Udruga tjelesnih invalida Međimurja: Upoznaj svoj grad kroz (ne)pristupačnost za osobe s invaliditetom

Manifestacija 'je provedena je s ciljem osvještavanja i senzibiliziranja lokalne zajednice o prilagođenosti okoline i pristupačnosti javnih ustanova za potrebe osoba s invaliditetom

 

Kao veliko finale akcije 'Osvijesti se!' Udruga tjelesnih invalida Međimurja održala je u centru Čakovca zabavnu i edukativnu manifestaciju 'Upoznaj svoj grad'.

Na manifestaciji je sudjelovalo 30 srednjoškolaca, a središnja aktivnost bila je potraga za blagom tijekom koje su sudionici, podijeljeni u pet grupa, prema uputama morali riješiti zadatke vezane uz pristupačnost Grada Čakovca za osobe s invaliditetom. Početna točka bila je štand Udruge tjelesnih invalida Međimurja na kojem su i ostali građani mogli dobiti informacije o udruzi, akciji 'Osvijesti se!' i manifestaciji 'Upoznaj svoj grad!'. Sudionici su morali pronaći mjesta pristupačna i nepristupačna osobama s invaliditetom, parkirališta za osobe s invaliditetom i broj nepropisno parkiranih automobila na tim parkiralištima, ustanove koje imaju toalet predviđen za osobe s invaliditetom...

Rezultati provedene manifestacije objavit će se u brošuri 'Pristupačnost grada Čakovca osobama s invaliditetom'.

Manifestacija 'Upoznaj svoj grad!' provedena je s ciljem osvještavanja i senzibiliziranja lokalne zajednice, a osobito mladih od 15. do 18. godine, o prilagođenosti okoline i pristupačnosti javnih ustanova za potrebe osoba s invaliditetom.

Cilj akcije 'Osvijesti se' je povećati socijalnu osviještenost mladih u gradu Čakovcu te doprinijeti razvoju aktivnog građanstva i solidarnosti. Pridruženi partneri u akciji su Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije i Volonterski ured Međimurja. Akcija je sufinancirana iz fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.

Udruga tjelesnih invalida Međimurja

 

Povezane vijesti