Ljubav koja me razara

PITANJE: T.R. (27) U vezi sam dvije godine, svakim danom sve se više svađamo. Ne znam jesam li ja kriva, ali on ima vremena za prijatelje, roditelje, posao, sportske aktivnosti. Imam osjećaj da sam ja najmanje važna. Smeta me ta njegova ljubav prema drugima. Gdje sam tu ja?

U početku veze, provodili smo više vremena zajedno, on se trudio ispuniti svaku moju želju. Sada me smeta kada komentira druge žene, čak im se i divi, kada ga gledam čini mi se da ih skida pohotnim pogledom. Što da radim? Volim ga i želim održati našu vezu, ali svađe postaju naša svakodnevica.

ODGOVOR: Poštovana, ne smijete ljubav ograničavati samo sebično na sebe, dozvolite partneru da voli druge, omogućite sebi i njemu da više vremena provedete voleći se nego u prepirkama. Njegujući ljubav prema drugima njeguje i ljubav prema vama, jer riječ je o jednoj ljubavi koja se multiplicira. Stoga, kada osjetite i vidite da vaš partner voli i svoj posao, obitelj, prijatelje, sport, umjesto da mu prigovarate da vas voli manje, podržite ga, a ono što vam ozbiljno smeta o tome razgovarajte i dogovorite se kako da kvalitetno podijelite slobodne trenutke. Vaš odnos nećete popraviti napadima i optužbama, samo dogovorom i međusobnim uvažavanjem. Kada je prisutna ljubomora, nije riječ o pravoj ljubavi, već o nepovjerenju, strahu, predrasudama, sebičnosti. Kad vam voljena osoba prestane zadovoljavati potrebe i želje, tada nastaju problemi, jer ne radi se o pravoj ljubavi. Kad nekoga uistinu volite tada vam je sreća te osobe važnija od osobne sreće. Velika je razlika između primjećivanja te divljenja prema zgodnim ženama i kao što vi navodite pohodnog pogleda kojim neki muškarci skidaju ženu. Prvo je sasvim prirodno, drugo je omalovažavajuće. Vi sigurno možete sami procijeniti partnerov pogled, budite iskreni prema sebi i odgovorite sami sebi niste li vi paranoični, ljubomorni ili nesigurni. Uvijek je najbolje rješenje otvoren razgovor.
"Oni koji vole očekujući nešto zauzvrat, samo gube vrijeme.“ Paulo Coelho

In-Portal