Darujmo ružičasti život: Vježbom protiv stresa i za prevenciju brojnih bolesti

"Zdrav život i briga o sebi iznimno su važni u borbi protiv raka dojke, bolesti koja će i ovog listopada biti u fokusu kampanje 'Darujmo ružičasti život'", kaže predsjednica Europe Donne Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak

 

Poznato je da je stres jedan od najjačih okidača kada govorimo o bolestima današnjice. Upravo iz tog razloga u zagrebačkom je parku Zrinjevac održana mala vježbaonica u organizaciji Europe Donne Hrvatska i Solgara kako bi se najavio mjesec borbe protiv raka dojke te nastavak njihove partnerske suradnje u kampanji 'Darujmo ružičasti život' čiji je cilj prikupljanje novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Pod stručnim vodstvom instruktorice joge i pilatesa, Biljane Dorotić Džolić, ženama je pokazano kako je moguće u samo desetak minuta dnevno odraditi nekoliko vježbi i opustiti se od nakupljenog stresa koji može dovesti organizam do iscrpljenosti i do pojave ozbiljnijih bolesti poput raka, pa tako i raka dojke.

Kako je izjavila predsjednica Europe Donne Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., zdrav život i briga o sebi iznimno su važni u borbi protiv raka dojke, bolesti koja će i ovog listopada biti posebno u fokusu.

Osim toga, Europi Donni Hrvatska je još od veljače 2014. godine u fokusu i želja da se prikupi novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji će biti smješten u Klinici za tumore te na raspolaganju svim ženama iz Hrvatske. Aparat košta 4,5 milijuna kuna, a kako kaže doc. dr.sc. Vesna Ramljak do sada je prikupljeno 500 tisuća kuna.

 “Nažalost polako, ali sigurno i s dobrom voljom, prikupljamo sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Ovakvim akcijama s partnerima pokušavamo isticati koliko je o zdravlju potrebno brinuti prije nego što se pojavi bolest. Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Solgaru koji će nam prodajom svog proizvoda Skin, Nails, and Hair pomoći da prikupimo novac za kupnju tog neophodnog aparata”, izjavila je doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Naime, i ove će se godine, u sklopu kampanje 'Darujmo ružičasti život, tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodavati bočice Solgarove formule Skin, Nails and Hair, označene ružičastom vrpcom – simbolom borbe protiv raka dojke. Kao i lani, od svake prodane bočice Solgar će 10 kuna donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

“Nakon lanjskog uključivanja u kampanju “Darujmo ružičasti život” prodajom našeg proizvoda Skin, Nails and Hair, nismo dvojili ni sekunde – odlučili smo i ovog listopada sudjelovati u kampanji Europe Donne Hrvatska jer je cilj velik i bitan. Vjerujem da će se građani i ove godine odazvati te da ćemo zajedno učiniti mnogo”, u ime Solgara je izjavio dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Današnje događanje u parku Zrinjevac, u ime Grada Zagreba, došao je podržati pomoćnik pročelnika za sport i mlade, prof. Milan Čolić, te sportaš i veliki humanitarac Dubravko Šimenc.

Ovim kratkim edukativnim programom i vježbama Europa Donna Hrvatska i Solgar najavili su mjesec borbe protiv raka dojke te ujedno pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce u subotu 3. listopada, na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Sanija Hasanić