Centar za inkluzivne radne aktivnosti: Podrška osobama s intelektualnim teškoćama na tržištu rada

Projektom se uz ostalo širi mreža poslodavaca koji su senzibilizirani za zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama

 

Centar za inkluzivne radne aktivnosti, u partnerstvu s Udrugom roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika, provodi projekt pod nazivom 'Usluge radnih aktivnosti uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama'.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a u sklopu programa 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici', a trajat će 14 mjeseci. Započeo je sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom socijalne politike i mladih te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kao posredničkim tijelima, u srpnju ove godine.

Cilj projekta je održati i unaprijediti mogućnosti zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama proširenjem kapaciteta CIRA-e kao pružatelja usluga radnih aktivnosti, uz podršku na području Zagreba te uvođenjem usluge radnih aktivnosti uz podršku na području Pakraca i Lipika odnosno Požeško-slavonske županije, gdje kapaciteta za pružanje ovih usluga uopće nema.

Projektom se također želi postići proširenje mreže poslodavaca koji su senzibilizirani o važnosti uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u radnu sredinu.

Centar za inkluzivne radne aktivnosti tim će povodom upriličiti konferenciju na kojoj će predstaviti projekt, upoznati prisutne s mogućnostima i potencijalom osoba s intelektualnim teškoćama, potencijalnim budućim poslodavcima dati sve potrebne informacije o modelu radnih aktivnosti koji se provodi i proširuje u Zagrebu, te uvodi u Pakracu i Lipiku, te kroz diskusiju omogućiti razmjenu pozitivnih iskustava u svezi uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada.

Konferencija će se održati 5. listopada u 13 sati, u Panorama Hotelu Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 9.

In Portal

 

Povezane vijesti