Branka Meić: Kako je naša institucija Pravobranitelja/ce za OSI postala dijelom europske mreže srodnih organizacija

Uloga Mreže je promicati jednakost kroz podupiranje rada nacionalnih tijela za ravnopravnost koje podržava da budu neovisni i učinkoviti katalizatori za jednakija društva

Branka Meić

U Bruxellesu je hrvatska institucija Pravobranitelja/ce za osobe s invaliditetom jednoglasnom odlukom Godišnje skupštine Equineta postala članicom te mreže. Funkciju pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, da podsjetimo, u Hrvatskoj obnaša Anka Slonjšak-

Equinet okuplja 42 nacionalna tijela za jednakost iz 32 europske zemlje. Uloga Mreže je promicati jednakost kroz podupiranje rada nacionalnih tijela za ravnopravnost koje podržava da budu neovisni i učinkoviti katalizatori za jednakija društva.

Uz Pravobranitelja za osobe s invaliditetom RH članovi EQUINET-a na istoj sjednici postali su i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom Austrije i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda (ombudsman) Crne Gore.

Jedan od seminara koje će EQUINET, sukladno planu rada održati u 2016. godini, bavit će se temom razumne prilagodbe i pristupačnosti u suzbijanju diskriminacije prema osobama s invaliditetom. Instituciju Pravobranitelja/ce za osobe s invaliditetom predstavila je Branka Meić, savjetnica pravobraniteljice Anke Slonjšak.

Izvor: posi

 

Povezane vijesti