Europske smjernice poslodavcima: prilagoditi radne uvjete ženama u menopauzi

Mnogi poslodavci trebali bi uložiti više napora u osiguravanje radnih uvjeta koji neće pogoršati simptome žena u menopauzi, navodi se u europskim smjernicama koje prenosi britanska agencija Reuters

 

Poslodavci moraju pokazati više razumijevanja za promjene u fizičkom i mentalnom zdravlju koje prolaze žene tijekom menopauze, prema preporukama Europskog društva za menopauzu i andropauzu (EMAS) objavljenima u časopisu Maturitas. 

Simptomi poput navala vrućine, primjerice, zahtijevaju nižu temperaturu na radnom mjestu dok simptomi poput nesanice mogu zahtijevati fleksibilnije radno vrijeme ili napore da se umanji stres na poslu za žene u menopauzi.

“Vrlo malo poslodavaca razgovara o menopauzi u okviru donošenja mjera i postupaka vezanih za zdravlje i sigurnost na radnom mjestu i ne posvećuje pažnju tome kako mogu najbolje pružiti potporu ženama u menopauzi i njihovim nadređenima”, kaže Gavin Jack sa sveučilišta Monash u Australiji, voditelj istraživanja radnih uvjeta za žene u menopauzi, objavljenog u istom časopisu.

Žene u menopauzu ulaze s prestankom mjesečnica, najčešće između 45 i 55 godina života. Sa smanjenjem lučenja estrogena i progesterona u godinama koje prethode menopauzi i nakon toga žene mogu imati simptome poput neredovitih mjesečnica, vaginalne suhoće, promjena raspoloženja i nesanice.

Za zaposlene žene menopauza može negativno utjecati na efikasnost na poslu zbog toga što utječe i na pamćenje i na koncentraciju. Mnoge žene nisu spremne ili ne mogu zatražiti da im se olakša posao, piše Jack u istraživanju.

Istovremeno žene koje su opterećene poslom ili izložene stresu na poslu mogu trpjeti od težih simptoma menopauze, upozoravaju znanstvenici.

Pretopli uredi, slaba ventilacija, skučeni radni prostor, prenapučeni uredi i nedovoljno odmora mogu pridonijeti okolišu koji stvara probleme za žene u menopauzi, pišu znanstvenici.

Iako su potrebna dodatna istraživanja kako bi se odredile specifične mjere ili postupci koji na radnom mjestu mogu olakšati rad ženama tijekom menopioauze poslodavci bi se u međuvremenu trebali okrenuti stvaranju ozračja u kojemu će ženama biti lakše govoriti o simptomima od kojih pate ili zatražiti prolagodbe, zaključuju znanstvenici.

Prema preporukama EMAS-a koje je sastavio tim Amande Griffiths s britanskog sveučilišta Nottingham poslodavce bi se trebalo obrazovati kako da pruže potporu ženama u menopauzi i kako da za njihove simptome pokažu razumijevanje.

Među ostalim mogli bi se osigurati stolni ventilatori, klima uređaji i hladna voda za piće za žene koje pate od valova vrućine ili ponuditi fleksibilno radno vrijeme za žene koje pate od nesanice te poduzeti mjere za smanjivanje stresa koji može pogoršati simptome, predlažu stručnjaci.

Ženama je potrebno osigurati čiste kupaonice i češće stanke za slučaj da pate od teških krvarenja ili imaju urinarnu inkontinenciju tijekom menopauze.

Simptomi se razlikuju od žene do žene, različita radna mjesta traže različite prilagodbe, no svi poslodavci trebali bi osigurati da se žene osjećaju ugodno na radnom mjestu tijekom menopauze, kaže Sagar Borker, s medicinskog fakulteta KVG u Indiji.

“Simptomi menopauze mogu značajno promijeniti radni učinak”, kaže Borker. “Ukoliko se simptomi liječe učinkovitost na poslu raste, no ako se ignoriraju, žene ih same liječe ili se simptomi uopće ne liječe tada pada radni učinak”.

 

Hina