Bolnica Goljak: Što će otkriti istraga o zlostavljanju djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama

Ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak Nađ također namjerava razgovarati sa svim spomenutim akterima, nakon čega će se moći očitovati o navodima u Facebook postu Dijane Sajko

Ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak Nađ

Od utorka društvenim mrežama prosljeđuje se objava mame Dijane Sajko, koja je silno uznemirila roditelje djece s teškoćama u razvoju. Dijana Sajko dovela je dijete u zagrebačku Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama i, kako piše, svjedočila prizorima zlostavljanja djece s teškoćama u razvoju.

Njezinu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Jučer sam vidjela nešto prestrašno i s obzirom da sumnjam da ce prigovor koji sam im poslala išta promijeniti, odlučila sam isto podijeliti sa svima vama da se bar pročuje, ako ništa drugo. Naime, bila sam na Goljaku s djetetom i bili smo ispred odjela dr. Fruk na kojem su djeca s teškoćama u razvoju, sada, nisam sigurna da li je to samo dnevna bolnica ili ne, ali nije ni bitno, djeca su bar neko vrijeme tamo sama, bez roditelja. Bilo je malo prije 12 sati te su ih pripremali za jelo. Što se tamo događa, to je nešto prestrašno! Toliko grubosti, zivčanoće, a rade s malom djecom! Nema opravdanja za takvo ponašanje prema njima, nikakav stres, umor, ništa ne može opravdati takvo ponašanje. Ta djeca su divna, mirna, to su mali anđeli! 
Ali nažalost, nije to sve, nego, razlog pisanja ovog posta je malo niža djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUČE djecu! Doslovno, TUČE! Jedan dečko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokušavao dohvatiti stol, a siroče ne može, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko djete može pogurnuti stol i ova glupača dođe, stisne ga jako za facu, nešto se prodere i baci mu glavu u stranu, zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu ležeću sjedalicu, zaveže, primi za dio di su noge tako da glava visi prema podu, i povuče ga na drugu stranu hodnika i jos nogom šutne tu sjedalicu da ga namjesti i maše rukama prema njemu, valjda se još derala. Curicu koja se bunila je prebacila preko ruke da visi i odnijela u drugu sobu, vratila se isto ju bacila u takvu sjedalicu i vukla i šutala. Onda je čula malo većeg dečka koji je bio za stolom i bunio se jer ga je jedna manja curka povukla za ruku, došla do njega isto ga zgrabila za facu i bacila mu glavu u stranu. Nadam se da dobro opisujem da si možete zamisliti kako to izgleda. On se počeo plakati i tu sam ja uletila unutra i izderala se na nju. Bila je iznenađena, nije očekivala da ju netko gleda, ali nije se doimala da ju je imalo briga. Malo se scimala i promrmrljana nešto kao pa nije to njima ništa?!?

Obećala sam da ću ju prijaviti, poslala pismeno na ravnateljstvo Goljaka, no sumnjam da ću išta time postići. Ako netko zna gdje mogu isto prijaviti, neka mi javi, a ja čekam da mi jave ime i prezime djelatnice da probam podnijeti kaznenu prijavu ako je moguće, ako mi ne jave, nema veze, ima načina da se sazna.

Nažalost, mobitel mi nije bio u funkciji da snimim to, toliko mi je žao zbog toga, iako u tom trenutku mi ni nije palo na pamet snimati, samo sam uletila. Zamislite, ostavite dijete u povjerenju i onda ga zlostavljaju i maltretiraju, a ironično, na vratima im stoje upute kako se treba ponašati prema takvoj djeci, da treba biti strpljiv i pažljiv s njima. Užas! Ona liječi svoje frustracije na dječici koja se ne znaju i ne mogu požaliti, koja ne razumiju zašto se netko tako ponaša prema njima. Ne razumijem ni ja, jer nisu ništa skrivila! Glupača zna da joj nitko ne može ništa pa se iživljava!“

U bolnici Goljak je pokrenuta interna istraga, Dijana Sajko će svoje navode iznijeti nadležnim tijelima. Ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak Nađ također namjerava razgovarati sa svim spomenutim akterima, nakon čega će se moći očitovati o navodima u Facebook postu Dijane Sajko. Uglavnom, djelatnica Goljaka optužena za zlostavljanje djece suspendirana je i ovog trenutka nedostupna medijima.

In Portal

 

Povezane vijesti