Barack Obama: Sretan vam Dan državnosti i ulazak u EU

"U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država, zadovoljstvo mi je što mogu čestitati narodu Republike Hrvatske koji 25. lipnja slavi proglašenje neovisnosti", kaže se u poruci američkog državnog tajnika Johna Kerryja

Sjedinjene Države čestitale su Hrvatskoj Dan državnosti i ulazak u Europsku uniju 1. srpnja, ocjenjujući da je postigla velik napredak kojim se treba ponositi.
"U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država, zadovoljstvo mi je što mogu čestitati narodu Republike Hrvatske koji 25. lipnja slavi proglašenje neovisnosti", kaže se u poruci američkog državnog tajnika Johna Kerryja, koju je objavio State Department.

"Ulazak Hrvatske u Europsku uniju za samo nekoliko dana čini proslavu ove godine još značajnijom i posebnijom. Vaš golemi napredak u manje od četvrt stoljeća je impresivan i tim važnim događajem treba se ponositi", kaže se.

"Sjedinjene Države cijene vašu ustrajnu predanost rješavanju regionalnih i globalnih izazova i obećavamo da ćemo i dalje biti uz vas na vašem putu naprijed."

"Slaveći ovaj poseban dan, znajte da su vam Sjedinjene Države partner i prijatelj. Svim ljudima u Hrvatskoj želim sve najbolje i radujem se jačanju našeg partnerstva u godinama koje dolaze", poručuje Kerry.

Hina