Udruga Buđenje: Tjedan svjesnosti o ADHD-u, najčešćem poremećaju kod školske djece

Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao 'zločesta' i  'neodgojena' , a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije

 

Tijekom rujna i listopada brojne nacionalne i regionalne organizacije u Europi organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Udruga Buđenje kao i svake godine organizira Tjedan ADHD-a koji će ove godine trajati od 10. do 16. listopada. Diljem Hrvatske održavat će se razna predavanja sa gostima predavačima o danas najčešćem poremećaju kod školske djece koji je također prisutan i kod odraslih – ADHD, a zbog velikog interesa predavanja će se održati i izvan Tjedna ADHD-a.

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) danas je načešći mentalni poremećaj kod djece a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3 do 8 posto školske djece, a glavni simptomi su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao "zločesta“, "neodgojena“ i "lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije.

"Pozivamo vas na predavanja u Rijeci, Umagu, Zagrebu, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Krapini, Splitu! Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema, dakle roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost", pozivaju iz Udruge.

Više informacija na stranici Udruge Buđenje www.udruga-budenje.hr.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti