Dobra vijest: Kolekcija odjeće koja zadovoljava potrebe osoba s invaliditetom

Nova zbirka pod nazivom Zappos Adaptive uključuje odjeću s dva lica, komade koji su mekani na dodir, kao i odjeću bez oznaka, dugmadi i patentnih zatvarača

 

Poznati online trgovački lanac Zappos želi olakšati djeci i odraslima s invaliditetom pronalaženje odjeće koja zadovoljava njihove osjetilne i tjelesne potrebe, prenosi Disability Scoop.

Iz trgovačkog lanca su nedavno izjavili da pokreću poseban dio na svojoj stranici kako bi istaknuli "funkcionalne i moderne proizvode namijenjene olakšavanju života onima kojima je oblačenje izazov".

Nova zbirka pod nazivom Zappos Adaptive uključuje odjeću s dva lica, komade koji su mekani na dodir, kao i odjeću bez oznaka, dugmadi i patentnih zatvarača, kažu iz tvrtke.

Izbor također uključuje cipele koje se lako vežu ili se ne vežu uopće, kao i ortopedsku obuću.

Iz Zapposa kažu da je ideja došla iz samo jedne interakcije s kupcem.

"Zappos Adaptive je započeo jednim telefonskim pozivom od kupca, bake koja je željela zamijeniti cipele za svog unuka koji nije mogao vezati svoje vezice", rekao je Saul Dave, direktor u Zapposu. "Moje razočaranje što nisam mogao zamijeniti cipele potaknulo me da pokrenem ovu inicijativu."

Osim što ima proizvode prilagođene osobama s invaliditetom, Zappos je rekao da sada ima poseban tim adaptivnih stručnjaka osposobljenih za pomoć ljudima koji kupuju za osobe s invaliditetom.

Tvrtka je naznačila da još uvijek radi na poboljšanju i proširivanju svoje Adaptive kolekcije.

"Kroz naše istraživanje otkrili smo da postoji velika, nedovoljno uslužena zajednica, koja treba odjeću i obuću koja je i funkcionalna i moderna", rekao je Dave. "Ovo je tek početak."

Uistinu, u svijetu, kao i u Hrvatskoj, postoji velika populacija osoba s invaliditetom. Oni koji shvate njihov ekonomski, kaoi i svaki drugi potencijal, mogu vrlo brzo profitirati.

Damir Fatušić