Netflix: Kreće nova serija o mladiću s poremećajem iz autističnog spektra

Sam, kojega glumi mladi kanadski glumac Keir Gilchrist, tinejdžer je s autizmom koji se želi izboriti za neovisnost i pronaći ljubav

 

Nova priča o odrastanju, nama posebno zanimljiva jer se radi o 18-godišnjaku s autizmom, kreće s prikazivanjem ovog ljeta na Netflixu, koji je, podsjetimo, već više od godinu dana dostupan i u Hrvatskoj.

Serija od osam epizoda zvat će se "Atypical" ili, u prijevodu, "Atipičan“.

Polusatni show prikazivat će život iz Samove perspektive, a Sam, kojega glumi mladi kanadski glumac Keir Gilchrist, tinejdžer je s autizmom koji se želi izboriti za neovisnost i pronaći ljubav.

"Dok je Sam na svom smiješnom i emocionalnom putu samootkrivanja, ostatak njegove obitelji mora se boriti s promjenama u vlastitim životima, dok istovremeno pokušavaju pronaći odgovor na pitanje što doista znači biti 'normalan'", opisuju seriju iz Netflixa, a prenosi Disability Scoop.

U prvoj najavi serije, objavljenoj ovog mjeseca, Sam se opravdava i objašnjava svojoj majci, koju glumi Jennifer Jason Leigh, zašto želi početi izlaziti na spojeve, a onda, na kraju,sasvim iskreno prizna – "u nekom trenutku, doista, doista se nadam da ću vidjeti sise“.

Iz Netflixa su izjavili kako su kreatori radili s profesorom specijalnog obrazovanja na Kalifornijskom državnom sveučilištu Channel Islands, kako bi pravilno i točno prikazali autizam.

Svjedoci smo sve češćeg sudjelovanja osoba s invaliditetom u zabavnoj industriji, konkretno, ponajviše je riječ o prikazivanju različitih vrsta invaliditeta u serijama i filmovima, a nerijetko je riječ upravo o glavnim likovima s invaliditetom. Iako je u velikom broju slučajeva riječ o osobama s autizmom, koji je javnosti posljednjih godina postao posebno zanimljiv, trend je to koji ipak veseli, jer nagovještava promjenu kojoj se već dugo nadamo.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti