Dobra vijest: Target pokreće zbirku posebne odjeće za djecu s teškoćama u razvoju

Adaptibilni stilovi bit će dodani ove jeseni, a ponuda će vjerojatno sadržavati odjeću s uklonivim rukavima, bočne otvore kako bi oblačenje bilo lakše ili otvore na leđima za one koji sjede ili leže

 

Tvrtka Target pokreće zbirku posebne odjeće za djecu s teškoćama u razvoju i kaže da je na putu i odjeća za osobe s invaliditetom.

Nova ponuda je dio robne marke Cat & Jack i dostupna je isključivo na web stranici trgovine.

Početkom ovog tjedna, Target je promovirao izbor majica i hlača s ravnim šavovima koji nemaju oznake i ukrase, kako bi "minimizirali nelagodu kada je odjeća u kontaktu s kožom", rekli su iz tvrtke. Osim toga, posebne hlače su šire u kukovima i dublje su zbog starije djece koja nose pelene.

"Čuli smo od naših gostiju – i članova vlastitog tima – da postoji potreba za posebnom odjećom za djecu koja je istovremeneno i moderna i pristupačna", kaže Meghan Roman, glasnogovornica Targeta za Disability Scoop.

"Ovim uvidom krenuli smo u uvođenje ograničenog izbora senzorno prihvatljive dječje odjeće u Cat & Jack marki koji je pristupačan i pruža djeci stilizirane mogućnosti da se osjećaju ugodno i sigurno u svom danu", kaže Roman.

Adaptibilni stilovi bit će dodani ove jeseni, kaže Roman. Ova ponuda vjerojatno će sadržavati odjeću s uklonivim rukavima, bočne otvore kako bi oblačenje bilo lakše ili otvore na leđima za one koji sjede ili leže.

I senzorni i prilagodljivi stilovi postat će redovni dio Targetove odjeće za djecu.

Na pitanje o veličinama za odrasle, Roman kaže da će tvrtka "procijeniti kako ićii naprijed na temelju povratnih informacija i performansi Cat & Jack komada".

Damir Faušić