Dom u Novoj Kapeli je nesreća koja čeka da se dogodi

"Što ako izbije požar ili slično. Nemojte da se nešto dogodi jer odgovoran će biti onaj tko se opire dogovoru", upozorila je ministrica Milanka Opačić lokalne čelnike

Osam starica iz potkrovlja Doma za starije i nemoćne osobe u Novoj Kapeli preselit će se u objekt za časne sestre u istom dvorištu. Za to će se vrijeme renovirati neadekvatna zgrada Doma, kojem je inspekcija ministarstva i socijalne politike mladih naredila zatvaranje. Zaključaj je to sastanka u općini Nova Kapela gdje je ministrica Milanka Opačić predstavnicima Brodsko-posavske županije, požeške biskupije te općine Nova Kapela razgovarala o problemu koje se godinama ne rješava. Korisnice su u neadekvatnom prostoru pa nepokretne i teško pokretne žene iz tijesnog potkrovlja ne mogu sići ni u dvorište.

- Što ako izbije požar ili slično. Nemojte da se nešto dogodi jer odgovoran će biti onaj tko se opire dogovoru - upozorila je ministrica lokalne čelnike. Posjetila je nakon sastanka Dom s 26 korisnica. One su redom govorile kako im je tamo lijepo i o njima se dobro skrbi.

- Previše je bilo govora, recite nam da se preselimo i to ćemo učiniti - rezolutno je kazala ministrici Nevenka Drvar, a na pitanje koliko joj je godina spremno odvratila: 3. siječnja ću 100! Dok su baki svi zapljeskali, ona se obratila zamjeniku župana: ''Jeste li možda donijeli novine?'' On joj ih je kasnije i donio s kioska.

Dom u Novoj Kapeli podružnica je doma u Slavonskom Brodu, a još od 2009. godine inspekcija je u više navrata utvrđivala nepravilnosti u radu.U roku od šest do 12 mjeseci Dom će dobiti prijeko potrebni list.

VLM

Foto: PIXSELL