Velika donacija: Slobodni zidari omogućili izgradnju stambene jedinice za osobe s invaliditetom

Jedinica je jedna od četiri potpuno prilagođene jedinice, a koje će zadovoljiti individualne potrebe, imat će asistivnu tehnologiju i pomoći osnažiti stanare da vode neovisniji život

 

Donacija vrijedna 450.000 dolara omogućila je izgradnju neophodnih, posebnih smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom u Toowoombi, gradu u regiji Darling Downs u australskom Queenslandu.

Sredstva, koja je velikodušno darovao Hand Heart Pocket, dobrotvorna udruga Slobodnih zidara Queenslanda, omogućit će izgradnju stambene jedinice s tri spavaće sobe, koja će udomiti dvije osobe s invaliditetom i njegovatelja.

Glavna izvršna direktorica udruge YellowBridge QLD, Penny Hamilton, rekla je za The Chronicle kako donacija nije mogla doći u boljem trenutku.

"Usred smo krizne situacije stambenog pitanja za osobe s invaliditetom u Darling Downsu, gdje osobe s invaliditetom, posebno one čiji stariji roditelji više ne mogu paziti na njih, nemaju gdje ići", rekla je Hamilton.

"Mi znamo za 40 ljudi u ovoj situaciji. Iako mnogi imaju sredstva za kupnju ili iznajmljivanje vlastitog doma, za njih jednostavno nema odgovarajućih kapaciteta u regiji", objašnjava.

"Nekolicina nikada neće imati sredstva za plaćanje mjesta za život", nastavlja Hamilton.

"Pristup odgovarajućem stambenom sustavu važan je dio jednadžbe za poboljšanje ukupne kvalitete života osoba s invaliditetom, pa smo jako zahvalni na ovoj podršci", zaključuje.

Jedinica je jedna od četiri potpuno prilagođene jedinice koje će izraditi Enabled Living, a koje će zadovoljiti individualne potrebe, imat će asistivnu tehnologiju i pomoći osnažiti stanare da vode neovisniji život.

Glavni izvršni direktor Hand Heart Pocketa, Gary Mark, izjavio je kako su lokalni slobodni zidari vokalni podupiratelji YellowBridge QLD-a, zbog dokazanih rezultata u podršci više od 4.000 ljudi, omogućavajući im da svake godine vode smislene i povezane živote.

"Naša je svrha pružiti održivu podršku koja donosi pozitivne ishode, pružiti ruku zajednicama, dobrotvornim organizacijama i pojedincima koji imaju ograničen pristup drugim izvorima financiranja", rekao je Mark.

"Drago nam je što smo partner YellowBridge QLD-u u ovoj važnoj inicijativi", ističe na kraju Gary Mark.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti