Dobri doktor: Rekordno gledana serija o liječniku s autizmom produžena za još jednu sezonu

"Poruka The Good Doctora o uključenosti rezonira s našim gledateljima i predstavlja ono što želimo postići ovdje u ABC-u", rekao je Channing Dungey, predsjednik ABC Entertainmenta

 

Uzevši u obzir vrlo visoke ocjene, rukovoditelji mreže ABC dali su zeleno svjetlo drugoj sezoni drame koja se usredotočuje na liječnika s poremećajem iz autističnog spektra.

Iz ABC-a su ovaj tjedan objavili da će se serija The Good Doctor (Dobri liječnik, op. a.) vratiti za sezonu 2018.-2019., javlja Disability Scoop.

U jednosatnj drami, koja se emitira u udarnom terminu, Freddie Highmore glumi doktora Shauna Murphya, kirurga s autizmom i savantnim sindromom koji je medicinski nadaren, ali mu problem stvara povezivanje s ljudima koji ga okružuju.

Emisija je debitirala prošle jeseni kao ABC-ova najgledanija nova serija u posljednjih 13 godina, te i dalje nastavlja ostvarivati veliku gledanost.

"Poruka The Good Doctora o uključenosti rezonira s našim gledateljima i predstavlja ono što želimo postići ovdje u ABC-u", rekao je Channing Dungey, predsjednik ABC Entertainmenta.

"Ova serija se brzo pridružila duhu vremena i oborila rekorde u konkurentnom televizijskom okruženju. Oduševljeni smo što možemo najaviti da će se doktor Shaun Murphy vratiti za još jednu sezonu", naglašava Dungey.

Iako su mnogi iz autistične zajednice pozdravili seriju, neki su kritizirali Highmoreov angažmaj jer  on zapravo nema poremećaj iz autističnog spektra. U serija se također pojavio i Coby Bird, glumac s autizmom koji je igrao pacijenta s ovim poremećajem.

Damir Fatušić