Studija: Sebični ljudi su greška prirode

"Zločestoća može donijeti prednost na kratki rok, ali na dugi - nestali bismo", rekao je Christoph Adami, glavni autor studije koja se temelji na igri zvanoj "dilema zatvorenika", u kojoj dvojica zatvorenika u zasebnim ćelijama odlučuju o sudbini onog drugog ali i o svojoj vlastitoj

Proces evolucije ne voli sebične ljude i da ispoljavamo samo sebične crte, ljudska bi vrsta došla do uništenja, pokazalo je novo istraživanje koje prenosi BBC.
To stavlja pod znak pitanja raniju teoriju koja je sugerirala da su preživljavali uvijek oni koji su sebe stavljali na prvo mjesto, iskorištavali druge i bili sebični. Umjesto toga, izgleda da je bolje odlučiti se za suradnju.

Rezultati istraživanja tima sa sveučilišta u Michiganu objavljeni u Nature Communications pokazali su da bi ispoljavanje samo sebičnih crta ličnosti dovelo ljudsku vrstu do izumiranja.

"Zločestoća može donijeti prednost na kratki rok, ali na dugi - nestali bismo", rekao je Christoph Adami, glavni autor studije koja se temelji na igri zvanoj "dilema zatvorenika", u kojoj dvojica zatvorenika u zasebnim ćelijama odlučuju o sudbini onog drugog ali i o svojoj vlastitoj.

Svaka prednost koju donosi nanošenje štete drugom vrlo je kratkoročna, zaključuju oni.

Hina