Inkluzivna moda: Modeli s invaliditetom poziraju u kampanji za donje rublje

Slike kampanje postale su popularne na društvenim medijima, a obožavatelji hvale marku Aerie zbog inicijative i njihove predanosti zastupljivanju različitosti


Američki Eagle je dobio pohvale za novu kampanju za donje rublje svoje pod-marke Aerie, u kojoj poziraju ženski modeli s invaliditetom i kroničnim bolestima.
Jedna od njih je, tako, prikazana s vrećicom za stomu, dok je druga fotografirana sa štakama, a jedna je pozirala u invalidskim kolicima.
Svaka od njih nosi komade popularnog branda, uključujući i njihove čipkaste I grudnjake bez naramenica.
Jedna od manekenki ima dijabetes tipa 1 i na web stranici je prikazana s inzulinskom pumpom.
Model Abby Sams. koja koristi invalidska kolica, bila je oduševljena što je uključena u kampanju.
“Aerie je upravo objavio neke od mojih fotografija! Ljudi, pogledajte ovo predstavljanje invaliditeta!!! Također, pogledajte mene, jer ne mogu vjerovati da sam to uistinu ja", piše Sams na Twitteru.
Slike kampanje postale su popularne na društvenim medijima, a obožavatelji hvale marku zbog inicijative i njihove predanosti zastupljivanju različitosti.
Iako je popularni američki brand poznat po svojim inkluzivnim kampanjama, ova je vjerojatno najinkluzivnija dosad.
"Sada, više nego ikad, želimo ohrabriti žene svugdje da se osjećaju osnaženo da prihvate svoje jedinstvene kvalitete i svoju ljepotu", rekla je Aerieova globalna predsjednica branda Jennifer Foyle o predanosti marke prema raznolikosti tijela.
"Ja sam tako ponosna što sam u ovoj kampanji i što mogu pozirati u grudnjaku, donjem rublju i kupaćim kostimima, jer to želim i ja imam kontrolu - mogu učiniti sve što želim", kaže seksualno zlostavljana Aly Raisman, koja također sudjeluje u kampanji.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti