Inkluzivna moda: Sedmogodišnjakinja s invaliditetom zaštitno lice modne kampanje

Daisy Demetree su amputirane obje noge kada je imala 18 mjeseci zbog poremećaja kod porođaja


River Island je izabrao sedamogodišnju dvostruku amputirku iz Birminghama kao model za njihovu najnoviju kolekciju odjeće za djecu.
Daisy Demetree su amputirane obje noge kada je imala 18 mjeseci zbog poremećaja kod porođaja.
Počela je modelirati prije šest mjeseci, nakon što je potpisala za Zebedee Management, agenciju specijaliziranu za klijente s invaliditetom.
Od tada je sudjelovala u nizu kampanja za djecu i prošetala je modnom pistom na London Fashion Weeku.
Uz modeliranje, također je i odlična gimnastičarka.
"Daisy je prekrasan primjer za sve nas da, bez obzira na to što život baci pred vas, možete odabrati iskoristiti to na najbolji mogući način", kaže direktorica agencije Zebedeee, Zoe Proctor za The Independent.
"Ona i svi naši drugi modeli su naša strast i poticaj i razlog zašto tako puno radimo iza scene, tako da možemo pomoći da nekim od najboljih ljudi koje poznajemo snovi postanu stvarnost".
Daisyn otac, Alex Demetree, prvi je predložio kćer modeliranje, nakon što je vidio nekoga iz agencije Zebedee kako priča u jutarnjem programu.
Alex je rekao da ga je kćerin uspjeh nadahnuo da vodi svoje osobne bitke s alkoholom i kockanjem, čemu se okrenuo nakon njezinih amputacija.
"Gledanje njezine borbe natjeralo me da prestanem piti i kockati", rekao je, "ne gledajući profesionalku, nego vidjeti što je ona i kako je inspirativna."
Daisyn casting dolazi nakon što je River Island obilježio 30-godišnjicu u veljači kampanjom koja slavi raznolikost uz pomoć šestero djece s invaliditetom, modela Zebedee Managementa.
"River Island i Zebedee Management su blisko surađivali tijekom svih svojih raznolikih kampanja koje su objavljene tijekom proteklih 18 mjeseci", dodaje Proctor.
"Stvarno se brinu o predstavljanju raznolikosti i drugačijih modela kao norme koju bi trebala slijediti svaka velika modna tvrtka".

Damir Fatušić