Atipičan: Druga sezona Netflixove serije s pet glumaca s invaliditetom

Uz drugoj sezoni serija "Atypical" uvodi pet likova s ​​autizmom koji su članovi peer grupe koja je prikazana u seriji. Sve likove tumače osobe s poremećajima iz autističnog spektra


Netflixova serija koja se usredotočuje na iskustva tinejdžera s autizmom svojoj glumačkoj ekipi dodaje grupu glumaca s poremećajima iz autističnog spektra.
Uz drugoj sezoni serija "Atypical" uvodi pet likova s ​​autizmom koji su članovi peer grupe koja je prikazana u seriji. Sve likove tumače osobe s poremećajima iz autističnog spektra.
"To je emisija, prije svega o obitelji, ali svakako o autističkoj zajednici, pa sam htjela što više sudjelovati u autističkoj zajednici i svidjela mi se ideja o ovoj grupe", rekla je za Disability Scoop Robia Rashid, autorica serije. "Ovo je puno uspješnije, zabavnije i ljepše nego što sam se ikada nadala."
"Atypical" je s prikazivanjem na Netflixu počeo prošle godine. Usredotočuje se na Sama, 18-godišnjaka s autizmom koji traži ljubav i neovisnost, i njegovu obitelj.
Keir Gilchrist, koji glumi Sama, nema autizam. Za ovu sezonu, iz Netflixa kažu da su surađivali s Davidom Finchom, koji je osoba s poremećajem iz autističnog spektra i autor je memoara "The Journal of Best Practices" (Dnevnik najboljih praksi, op. a.), kako bi osigurali točan prikaz autizma u seriji.
Druga sezona serije "Atypical" ima 10 epizoda i dostupna je na Netflixu i u Hrvatskoj.
Damir Fatušić

 

Povezane vijesti