UDRUGA 'PARKINSON I MI' Vježbom, plesom i šetnjom protiv opake bolesti

"Jako je važno da oboljeli jačaju svoje motoričke i mentalne funkcije kako bi im svakodnevica bila lakša i ugodnija",  izjavila je dr. Vladimira Vuletić, predsjednica Udruge Parkinson i mi

 

Manifestacija "Pokretom protiv parkinsona", koja ima za cilj jačanje motoričkih i mentalnih funkcija oboljelih od te bolesti, održana je u subotu u zagrebačkom Parku Maksimir.

Sastojala se od vježbanja, plesa, sportskih igara, šetnje i radionice, a sudionike su dodatno motivirali stolnotenisačica Sandra Paović Massimo s jazz bandom.

- Drago mi je da stolni tenis pomaže kod parkinsona, jer je i meni pomogao poslije prometne nesreće da se opet vratim aktivnom igranju, ali sada kao paraolimpijka - rekla je Paović na manifesticiji koja je održana u organizaciji Udruge Parkinson i mi, uz potporu Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.

U znak podrške aktivnom životu s parkinsonom s oboljelima su ping pong odigrali gradski pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, veleposlanik Velike Britanije Andrew Dalgleish i ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u JI Europi Tvrtko Barun.

Oboljeli od parkinsona pokazali su veliki interes i za novitet u ovogodišnjem programu Brick by Brick radionicu: neuro izazovnu aktivnost građenja drvenim ciglicama čije slaganje kod djece i odraslih potiče kreativne vještine i osjećaj za prostor te jača psihomotoričke sposobnosti.

- Zadovoljni smo jer smo se ugodno i aktivno družili. Jako je važno da oboljeli jačaju svoje motoričke i mentalne funkcije kako bi im svakodnevica bila lakša i ugodnija -  izjavila je dr. Vladimira Vuletić, predsjednica Udruge Parkinson i mi.

Hina

 

Povezane vijesti