Novo cjepivo može izazvati oštećenja mozga i smrt?

Rizik koji hripavac, difterija i tetanus predstavljaju za zdravlje, niski su u usporedbi s mogućim ozbiljnijim nuspojavama cjepiva koje se trenutačno koristi u SAD-u

Država Missouri je u srpnju ove godine počela nuditi besplatna cjepiva u cilju prevencije različitih oboljenja, između ostalog i hripavca. Prema riječima dužnosnika, Tdap cjepivo koje je navodno prevencija protiv tetanusa, difterije i  hripavca, bilo je neophodno zbog «povećanja pojave hripavca koje je zabilježeno zbog prestanka djelovanja cjepiva primljenog ranije u životu."

Pozivajući se na članak objavljen u St. Louis Post Dispatch, Michelle Goldstein kaže da se u SAD-u u 2012. godini pojavilo otprilike 41.000 slučajeva hripavca.U usporedbi s prošlom godinom, kada je evidentirano manje od 19.000 slučajeva, to je veliki rast - što i uzrokovalo potražnju za novim cjepivom.

Hripavac, difterija, tetanus

"Vijesti su naglasile da je hripavac vrlo opasan i da može dovesti do povraćanja i smrti, posebno kod djece. Izvještaji tvrde da je i difterija vrlo zarazna bakterijska bolest te može također dovesti do smrti", piše Goldstein, dodavši da tetanus može uzrokovati teške grčeve mišića.

Ono što su mediji propustili objaviti, svakako je činjenica da postoji veliki broj ozbiljnih zdravstvenih nuspojava povezanih uz Tdap cjepivo.

Rizik koji hripavac, difterija i tetanus predstavljaju za zdravlje, niski su u usporedbi s mogućim ozbiljnijim nuspojavama spomenutog cjepiva.
Michelle Goldstein piše:
"Sveobuhvatno izvješće dato od strane  National Vaccine Information Center (NVIC) dokumentira česte nuspojave povezane s Tdap cjepivom.
Tdap and Dtap cjepiva trenutno se koriste u SAD, zamijenivši DTP cjepiva iz 1996. ali sva tri spomenuta cjepiva sadrže opasne toksine s nepouzdanim dodacima. Nuspojave Tdap cjepiva uključuju encefalitis (upalu mozga), oštećenje mozga i smrt."
Nadalje, stručnjaci naglašavaju da sama činjenica da se hripavac pojavljuje i kod cijepljenih osoba dokazuje da cjepiva nisu pouzdana u prevenciji oboljenja. 

Prirodna terapija

Hripavac se može uspješno tretirati uz pomoć vitamina C - terapijom koju je razvila dr. Suzanne Humphries. Za razliku od prirodnih lijekova, tretmani antibioticima rutinski korišteni u medicini, nikada nisu pokazali pozitivan učinak na tijek liječenja ove bolesti. No čak i kod standardnog medicinskog liječenja, oboljeli od hripavca se većinom potpuno oporave te postaju imuni na bolest. Ako se i pojavi ponovna infekcija, piše Goldstein, kasnije epizode su u principu "vrlo blage".

Tetanus je moguće spriječiti na više načina bez da se ikada primjeni cjepivo. Primjerice, jednostavno temeljito pranje i čišćenje posjekotina i rana može spriječiti oboljenje. Za čišćenje posjekotina može se koristiti propolis ili aloe vera gel. Zapravo, već same šanse za oboljenjem od tetanusa vrlo su male -  samo 233 slučajeva tetanusa prijavljeno je Centru za kontrolu bolesti u razdoblju između 2001. i 2008. godine.

Difterija je također nisko rizična bolest te nije evidentirana često u SAD-u od pojave u 1970. I difterija se može uspješno liječiti uz pomoć prirodnih lijekova poput ulja divljeg origana, ljekovitih gljiva i ekstrakta sjemenki grejpa.

Izvor: alternativa-za-vas