PASTORAL OSOBA S INVALIDITETOM I NJIHOVIH OBITELJI Misa na znakovnom jeziku

"Radosni smo što smo i ove godine imali priliku slaviti svetu misu na hrvatskom znakovnom jeziku te se nadamo da će naša župa i ubuduće biti domaćin sličnim inicijativama", kažu iz župe Prelog

 

Drugu godinu zaredom župu Prelog posjetili su članovi Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije na čelu s predsjednicom udruge Mirelom Igrec. Okupili su se u župnoj crkvi sv. Jakoba gdje je u 10 sati započela sveta misa koju je predvodio župni vikar vlč. Hrvoje Damiš.

I ove godine sveta misa bila je slavljena i na hrvatskom znakovnom jeziku zahvaljujući vlč. Leonardu Šardiju, povjereniku novoosnovanog Ureda za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u Varaždinskoj biskupiji. U kratkoj homiliji koju je pripremio i preveo na hrvatski znakovni jezik, vlč. Leonardo osvrnuo se na odlomak iz Pavlove poslanice Efežanima u kojoj, zajednici kršćana u tome gradu, Pavao progovara o tri vrline: poniznosti, blagosti i strpljivosti. Iako je poslanica napisana prije gotovo 2.000 godina, Pavlov poziv jednako je aktualan i u naše današnje vrijeme.

- Svi zajedno trebali bismo se truditi da jedni prema drugima budemo blagi i strpljivi te da se vježbamo u poniznosti. Na taj način, osjećat ćemo mir u svojemu srcu te ćemo biti prava zajednica Isusovih učenika - istaknuo je vlč. Šardi.

- Radosni smo što smo i ove godine imali priliku slaviti svetu misu na hrvatskom znakovnom jeziku te se nadamo da će naša župa i ubuduće biti domaćin sličnim inicijativama - kažu iz župe Prelog.

Nakon mise, u restoranu hotela "Panorama" u Prelogu u 11:30 sati održana je godišnja izvještajna Skupština Udruge gluhih Čakovec kojoj je prisustvovalo sedamdesetak članova. Na Skupštini je prisustvovao gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i kratkim obraćanjem dao podršku svim osobama s invaliditetom.

Cjelokupna aktivnost financijski je podržana od strane Međimurske županije po godišnjem projektu udruge.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti