ZAGREB Otvoren novi objekt Zavoda za forenzičku psihijatriju Klinike Vrapče

'Zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova i doprinosu Grada Zagreba, otvaramo Zavod za forenzičku psihijatriju, projekt na kojem smo radili gotovo 20 godina', istaknuo je ravnatelj Jukić

 

U povodu 139. obljetnice Klinike za psihijatriju Vrapče, ravnatelj bolnice Vlado Jukić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorili su  u petak u krugu bolnice novi objekt Zavoda za forenzičku psihijatriju Klinike Vrapče.

- Zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova i doprinosu Grada Zagreba, otvaramo Zavod za forenzičku psihijatriju, projekt na kojem smo radili gotovo 20 godina - istaknuo je ravnatelj Jukić.

- Na odjelu je smješteno ukupno 70 kreveta u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, a namijenjen je pacijentima koji već borave u našoj bolnici. Novi prostor omogućit će nam da ostvarimo kvalitetnije liječenje te puno bolje terapijske rezultate pomoću kojih ćemo prosječan boravak pacijenata u bolnici sa dosadašnjih pet godina svesti na dvije godine - dodao je ravnatelj.

- Otvaranje novosagrađenog Zavoda nije značajno samo za grad Zagreb i zagrebačko zdravstvo, već je značajno  i za cjelokupno zdravstvo Republike Hrvatske - naglasila je zamjenica te dodala da je Grad na čelu sa gradonačelnikom Bandićem davao podršku ovom projektu, od početne ideje pa sve do same izgradnje.

- Drago mi je da će Zavod za forenzičku psihijatriju uvelike unaprijediti skrb bolesnika, uključujući terapijske i rehabilitacijske postupke, koji će, kako smo čuli, značajno skratiti vrijeme boravka pacijenata u bolnici - zaključila je Jelena Pavičić Vukičević

- Ulaganje u obnovu i razvoj sustava zdravstva jedan je od glavnih prioriteta Vlade Republike Hrvatske - istaknula je ministrica Žalac, te dodala da su za projekt izgradnje Zavoda za forenzičku psihijatriju dodijeljena bespovratna sredstva u ukupnoj vrijednosti od 68 milijuna kuna, objavljeno je na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti