MICROSOFT Božićna reklama za Xbox s dječakom s invaliditetom u glavnoj ulozi

Microsoft je ove godine predstavio Xbox Adaptive Controller. Uređaj od 99,99 dolara osmišljen je kako bi igračima s invaliditetom omogućio igranje bez obzira na teškoće koje imaju

 

Microsoft predstavlja jedan od svojih najnovijih adaptivnih uređaja reklamom na nacionalnoj televiziji koja prikazuje dječaka s invaliditetom i njegove prijatelje.

Jednominutna reklama pod nazivom 'Reindeer Games' prikazuje djecu koja trče kroz snijegom prekriveno susjedstvo kako bi vidjela svog devetogodišnjeg prijatelja Owena kako pobjeđuje u videoigri koristeći Microsoftov Xbox Adaptive Controller.

Kako kaže njegova obitelj, Owen ima Escobarov sindrom, rijedak genetski poremećaj zbog kojeg ima fizičke teškoće, a zbog kojih mu je teško igrati se pomoću standardnog kontrolera.

Microsoft je ove godine predstavio Xbox Adaptive Controller. Uređaj od 99,99 dolara osmišljen je kako bi igračima s invaliditetom omogućio igranje bez obzira na teškoće koje imaju, a mogu ga koristiti rukama, nogama, ustima, glavom ili na bilo koji drugi način, piše Disability Scoop.

- Ono što mi se sviđa kod ovog kontrolera je da, bez obzira na to kakvo je vaše tijelo ili koliko ste brzi, možete se igrati - rekao je Owen.

Iz Microsofta kažu da su radili s vlastitom timom koji se bavi pristupačnošću, uz pomoć stručnjaka koji poznaje Zakon o Amerikancima s invaliditetom, kako bi osigurali autentičan prikaz u komercijalnom sadržaju koji predstavlja Owena i njegovog najboljeg prijatelja u stvarnom životu, Gunnara.

Oglas će se emitirati do Božića, kažu iz Microsofta.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti