GRADONAČELNIK BANDIĆ Kako se solidarizirati i pomoći onima koji ne rade

"Hrvatska ima tri problema: kako afirmirati rad, kako platiti rad, kako se solidarizirati i pomoći onima koji ne rade. Te tri stvari nemaju u Hrvatskoj alternative", rekao je zagrebački gradonačelnik

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u nedjelju u Krapini, odgovarajući na pitanja novinara o namjeri gradnje tunela kroz Medvednicu, da neće povući niti jedan potez dok ne razgovara s kolegama iz Zagorja o tome što oni žele i najavio taj razgovor za idući tjedan.

- Neću napraviti ni jedan potez o luknjama kroz Sljeme dok ne pitam ljude s one strane brega kaj oni žele. Koliko znam, sada oni žele jednu luknju i tračničku vezu između zračne luke, Jelačić placa i Zagorja, Stubaka - rekao je Bandić, koji je u Krapini nazočio 15. godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja. 

Nije želio reći koliko bi bila cijena, ali je kazao da bi to bilo "minimalno za ono što bi Zagreb i Zagorje dobili". O rokovima je zagrebački gradonačelnik rekao samo da će to biti "u sedmom mandatu".

Upitan hoće li njegov saborski klub tražiti kakve ustupke od Vlade odgovorio da ga ustupci i fotelje ne zanimaju.

- Hrvatska ima tri problema: kako afirmirati rad, kako platiti rad, kako se solidarizirati i pomoći onima koji ne rade. Te tri stvari nemaju u Hrvatskoj alternative. To uključuje u sebi širinu okupljanja... i otvorenost. Stranka rada i solidarnosti je na tom tragu i svatko je dobrodošao u stranku kome je boljitak svog mjesta na prvom mjestu. Ne fotelje. Nama fotelje ne trebaju i nikakvi uvjeti - rekao je Bandić.

Hina

 

Povezane vijesti